Novi trend farbanja kose

28 Oct 2016
969 pregleda

Moderne frizure imaju razvojnu fazu, koja uključuje uspone i padove. Frizeri traže inspiraciju u gotovo svim pojavama koje nas okružuju. Johnny Ramirez ima do sada najlepši efekat koji može da se vidi na kosi. Činjenica je da je njegova inspiracija veoma čudna, ali to je manje važno jer je krajnji rezultat na kosi impresivan.

Novi trend farbanja kose

Naime, radi se o novom trendu „Lived in”. Ovaj poznati frizer je najpre ugledao lepotu osunčane kose, tokom letovanja, kod svoje ćerkice u kosi. Posvetleli pramenovi izgledali do te mere fantastično da je Ramirez odlučio da verno iskopira taj efekat. Po povratku je počeo da eksperimentiše. Želeo je da dobije dobro izimitiran prirodni izgled kose na kojoj su prisutni pramenovi posvetleli pod uticajem Sunca. Prema mišljenju stručnjaka ovaj način nijansiranja kose do sada je najbolje izimitirao prirodan izgled kose. A u čemu je štos?

Dok frizer radi farbanje kose, veoma je važno da pronađe idealnu nijansu plave. Glavna stvar prema kojoj se orjentiše je test boja, a to je unutrašnje strane kore banane. Njegovi frizeri imaju zadatak da pogode ovu nijansu kako bi što vernije dočarali na kosi ovu tehniku. Ramirez je dao svojim frizerima veoma čudan zadatak - da legnu i bude se sa korom od banane. Unutrašnja strana kore ovog tropskog voća treba da bude poslednje što vide pre nego što zatvore oči i prvo što vide po buđenju. On veruje da će na ovaj način da im se ureže u pamćenje željena nijansa i da će tako lakše dolaziti do cilja. To jeste neuobičajeno, ali je delotvorno.

Možda su i Vas poneli novi trendovi farbanja kose ili tek razmišljate o tome. Ovaj novi trend koji podrazumeva senčenje kose je idealan za sve dužine i svaku strukturu kose. Verujemo da ste već čuli za sve tehnike farbanja kose kao što su: ombre, sombre, balayage kosa ili flambalayage, layage, kornjača itd. Nabrojani trendovi i ako su zahvalni za održavanje i lepo izgledaju, padaju u vodu zahvaljujući novom trendu „Lived in”. Kao i kod drugih tehnika gde je uključeno farbanje kose, efekat traje oko šest meseci.

Sada ovaj trend rade brojni frizerski saloni širom sveta. Stvar je u tome da pomenuta nijansa plave treba da bude na krajevima kose koja postepeno tamni ka korenu. Koren kose se isto farba i potrebno pogoditi približno tačnu nijansu prirodne boje kose.

I ako je ova tehnika farbanja kose veoma zahvalna na duže staze, ipak spremite se da ćete sedeti oko šest sati u frizerskoj stolici kako bi frizer postigao prirodno stapanje nijansi, odnosno kako bi se izbegao grub prelaz poput onog kod ombe farbanja kose.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru