Novo ruho sablasnog hotela Del Salto, Kolumbija

02 Jan 2015
1271 pregleda

Hotel Del Salto je smešten na samoj litici u neposrednoj blizini vodopada Tequendama (Salto de Tequendama), tridesetak kilometara jugozapadno od Bogote, glavnog grada Kolumbije.

Novo ruho sablasnog hotela Del Salto, Kolumbija

Raskošna vila Del Salto koju je projektovao arhitekta Karlos Arturo Tapias 1923. godine bila je simbol glamura i elegancije. Izgrađena je sa namerom da ugosti društvenu elitu koja je dolazila da se divi živopisnoj klisuri i 157 metara visokom vodopadu na reci Bogoti. Hotel je potpuno napušten i zatvoren 1990. godine zbog zagađenja reke. Skoro dve decenije ovo mesto je bilo prepušteno zaboravu i propadanju. Posećivali su ga samo oni koji su verovali u parapsihološke fenomene i glasine da je hotel uklet i opsednut duhovima i osobe sklone samoubistvu.

Zahvaljujući udruženim naporima Vlade Kolumbije, Ekološko-poljoprivredne fondacije "Porvenir" i Instituta prirodnih nauka na Nacionalnom Univerzitetu Kolumbija, preduzete su mere za očuvanje flore i faune u tom regionu kao i restauracija samog objekta. Bajkovit napušteni hotel je preuređen u muzej, koji je zvanično otvoren za javnost 2012. godine izložbom "Pećine, podzemni ekosistemi".

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru