Đavolji kotao u Ekvadoru - jedan od najlepših vodopada sveta

30 Dec 2014
Autor Voxxx
1763 pregleda

Pailón del Diablo (Đavolji kotao) je jedan od najlepših vodopada u Ekvadoru, ali i na celom svetu. Nalazi se na "ruta de las cascadas" (niz vodopada) između gradova Baños i Puyo na reci Pastaza. Smatra se jednom od najlepših turističkih atrakcija ovog područja.

Đavolji kotao u Ekvadoru - jedan od najlepših vodopada sveta

Iako vodopad nosi naziv Đavolji kotao, okruženje u kome se nalazi više liči na rajski kutak na Zemlji. Vodopadu se može prići strmim stepenicama koje su izgrađene u brdu tik uz vodopad sa obe strane reke i spajaju se u pećini iza samog vodopada tako da adrenalinski zavisnici i ljubitelji prirode mogu da osete strujanje vazduha koje stvara udaranje vode u stene, a i da se dobro pokvase.

Do vodopada se može doći stazom koja je izgrađena 1994. godine i koja vodi kroz gustu šumu. Posetioci mogu da uživaju u pogledu sa 4 vidikovca posmatrajući ptice, leptire i različite vrste orhideja koje neumorno cvetaju tokom cele godine.

Vodopad je visok oko 180 metara i izuzetno moćno deluje, a njegov huk se čuje sa velike udaljenosti. Najmoćnije deluje nakon monsunskih kiša kada je količina vode najveća, a priroda najbujnija. Meštani tvrde da huk vode koji proizvodi Đavolji kotao deluje antistresno.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru