Neverovatne fotografije Krisa Hedfilda sa Međunarodne svemirske stanice

29 Jan 2013
271 pregleda

Zahvaljujući kanadskom astronautu Krisu Hedfildu (Chris Hadfield) koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), možemo samo da zamislimo koliko bi naša planeta izgledala neodoljivo vanzemaljcima.

Neverovatne fotografije Krisa Hedfilda sa Međunarodne svemirske stanice

Naime, on skoro svakodnevno objavljuje na Twitteru predivne fotografije raznih delova naše planete snimljene u časovima dokolice i odmora sa visine od oko 400 kilometara. Do sada je objavio preko 100 neverovatnih fotografija.

Hedfilda na ovoj društvenoj mreži prati više od 250.000 ljudi. Osim što objavljuje fotografije, on vrlo rado odgovara i na pitanja koja mu pratioci postavljaju na Twitteru. Jedno od interesantnih pitanja je bilo " Da li je moguće plakati u bestežinskom stanju?", na šta je astronaut odgovorio: "Oči proizvode suze, ali se one pretvaraju u malu lopticu tečnosti koja pomalo i peče".

Kris Hedfild se na ISS nalazi od 21. decembra, a planirano je da tamo boravi šest meseci.

Kako sa te visine izgledaju gradovi noću, pustinje, okeani, planine, reke, amazonske kišne šume, možete videti u galeriji Twitter naloga Krisa Hedfilda:

LINK

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru