Nacionalna Geografija poziva: Imate li pobedničku fotografiju za 2015. godinu?

18 Oct 2015
507 pregleda

Prijave za godišnje takmičenje za najbolju fotografiju Nacionalne Geografije su uveliko u toku. Kao i obično, zvanične kategorije su Ljudi, Mesta i Priroda.

Nacionalna Geografija poziva: Imate li pobedničku fotografiju za 2015. godinu?

Hiljade profesionalnih fotografa i amatera svake godine ukrasi portal najpoznatijeg putopisnog magazina na svetu, povezujući nas sa najsnažnijim utiscima koje su zabeležile njihove kamere. Prijem radova je uveliko u toku, i trajaće do 16. novembra 2015. godine. Učešće se plaća 15$ po fotografiji, a nagrade su sledeće:

  • Prva nagrada - 10000$ i poseta sedištu Nacionalne Geografije sa plaćenim trodnevnim boravkom u Vašingtonu.
  • Nagrada za najbolju u kategoriji - 2500$ i objava fotografije u magazinu Nacionalna Geografija.

Svoje fotografije možete prijaviti na na zvaničnoj stranici Takmičenja putopisne fotografije Nacionalne Geoografije 2015.

Iako se očekuje još mnogo sjajnih fotografija, neke od pristiglih su se već izdvojile kao favoriti:

Kalbuko, Buđenje

Nakon mnogo godina mirovanja, 23. aprila 2015. godine se južno od Santijaga probudio Kalbuko, jedan od 10 najopasnijih vulkana u Čileu. Preko 2000 ljudi je evakuisano tražeći spas od 200 miliona tona pepela koje je bljuvao Kalbuko. Na fotografiji Franciska Negrona je zabeležena jedna od najsnažnijih erupcija koja se desila u zoru 24. aprila.

Vatra na dnu

Iako deluje nadrealno, prizor sa fotografije Džona Morana je stvarni prirodni fenomen koji nastaje kada se vrtlozi tanina reke Santa Fe mešaju sa čistom izvorskom vodom. Fotografija je zabeležila ronilačku avanturu Lesli Gembl u izvoru Vražije uho na severu Floride.

Spavači, Varanasi

Stigavši u kuću svojih domaćina u indijskom gradu Varanasi odmah nakon svitanja, Jasmin Mund se popeo na krov sa željom da fotografiše izlazak sunca nad čuvenom rekom Gang. Umesto toga, zatekao je ovaj prizor; cele porodice su spas od vrelih letnjih noći potražile na krovovima svojih kuća.

Pevajuće stene, Rusija

Kameni stubovi u reci Sinjaja (pritoci reke Lene) u ruskoj republici Jakutija na istoku Sibira od leta 2015. godine su deo UNESCO-vog kulturnog nasleđa. Vetar koji duva kroz njih proizvodi zvuke nalik zviždanju. Iako fotografija Alekseja Kharitonova ne prenosi pesmu kamenih stubova, i od samog prizora zastaje dah.

Igra senke, Tartu

Estonski fotograf Kaiti Lilipu snimio je ovu igru sunčevih zraka, senke i magle nad jezerima u samo svitanje. Snimak je zabeležio fotografski oktokoper dron kojim je upravljao Lilpu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru