U svemiru nema politike!

31 May 2014
236 pregleda

Naslov ove priče ne deluje uverljivo, ako znamo da je militarizacija svemira u punom zamahu, a da je borba za zvezdane teritorije ozbiljnija i opasnija od one koja se vodi na kopnu.

U svemiru nema politike!

Ono što se desilo na skorašnjoj press konferenciji, gde su domaćini bili članovi 40. posade Međunarodne svemirske stanice, možete shvatiti kao dobru anegdotu. Ako ste optimista, i kao nagoveštaj neke nove svesti koju donose ljudi koji „gaze“ po zvezdama.

Članove ekspedicije koju su predstavljali Reid Eiseman (NASA), Alexander Gerst (ESA) i komandir Maksim Suraev (Roscosmos), novinari su pitali kako se na njihov odnos odrazila „zemaljska“ kriza i aktuelni konflikt Rusije i Ukrajine. Zanimalo ih je kako su sarađivali Amerikanac, Nemac i Rus u trenucima kada su diplomatski odnosi između njihovih zemalja postali vrlo reljefni. Ovo je njihov odgovor:

29. maja 2014, u 21:56 po našem vremenu, ka svemirskoj stanici ISS je poletela raketa "Sojuz" sa posadom u sastavu: Reid Eiseman (SAD), Alexander Gerst (Nemačka) i Maksim Suraev (Rusija).

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru