Najgori klizač na svetu?

03 Mar 2014
Autor Mirjana
501 pregleda

Svake zime Brayant Park, jedan od najlepših parkova smeštenih na Menhetnu, postaje omiljeno njujorško klizalište. Još dugo će se pamtiti jedan zanimljiv događaj koji je potpuno neočekivano nasmejao i zadivio posetioce Brayant Parka pre nekoliko godina.

Najgori klizač na svetu?

Na svaka dva sata, osoblje koje održava klizalište ima običaj da zamoli posetioce da napuste teren. U toku kratke pauze, oni poravnaju led radi udobnijeg i sigurnijeg klizanja. Ovoga puta, jedan nespretan klizač je ostao na terenu, sa mukom pokušavajući da stigne do ograde. Ali, nije mu išlo. Padao je, pokušavao da ustane, padao ponovo. Radnik na mašini za ravnanje leda je strpljivo čekao, a publika je u neverici gledala sredovečnog klizača u upadljivom crvenom džemperu i smejala se.

Naravno, nisu imali pojma da prisustvuju performansu tima „ImprovEvrywhere” (Uvek napredujte), čiji je slogan „Mi pravimo scene”. Nespretni čovek koji se borio da se održi na klizaljkama je zapravo bio Kenny Moir, nekadašnji profesionalni klizač sa iskustvom od preko 50 godina u ovom sportu, spretan na klizaljkama od svoje treće godine. Osvajač je 9 državnih prvenstava Kanade u umetničkom klizanju, i sadašnji Izvršni direktor umetničkog klizanja čuvenog njujorškog Sky Rinka. Kada se sa razglasa čulo obaveštenje o pauzi, Moir je neprimetno skliznuo u masu klizača i ubrzo ostao sam na terenu, glumeći zbunjenog početnika u ozbiljnim godinama. Obezbeđenje je sa razglasa uporno ponavljalo „gospodine u crvenom džemperu, morate napustiti klizalište”, dok su posetioci koji su krenuli po osveženje zastajali i zainteresovano posmatrali Moira „u nevolji”.

Muzika sa razglasa je počela da svira Mocartov Clarinet Concerto, a Moir je započeo svoje izvođenje, polako napredujući od apsolutnog početnika do profesionalca za samo pet minuta. Posetioci Brayant Parka su gledali u neverici, oduševljeni bravurama simpatičnog Kennya, koji je nakon što je završio performans mirno napustio klizalište.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru