Magija lebdećih slavina

03 Jun 2016
Autor Mirjana
1492 pregleda

Zanimljiv prizor koji se postiže montiranjem slavina iz kojih teče snažan mlaz vode, a koje nemaju vidljivu potporu niti sistem napajanja je samo odlično osmišljena iluzija.

Magija lebdećih slavina

Veliki broj ovih slavina danas možete videti širom sveta. Postale su omiljeni dekor trgova, zabavnih parkova i tematskih okupljanja, naročito na sajmovima poljoprivrede i hortikulture. Neke od njih su trajne instalacije, druge privremeno izloženi eksponati. Danas su najrasprostranjenije u Španiji, SAD, Kanadi i Belgiji.

Verovatno naslućujete kako funkcioniše ova iluzija - tajna je u debelom mlazu vode koji maskira skrivene instalacije.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru