Novosadska voda, Vaistinu voda voda!

22 Jan 2015
Autor Tea
268 pregleda

Ovih dana društvene mreže su preplavljene osmišljavanjem imena za “svetu vodu”, koju umesto obične česmovače odnedavno piju građani Novog Sada. Većinom glasova slušaoca Radija 021, “novi brend” je dobio ime “Vaistinu, voda voda”.

Novosadska voda, Vaistinu voda voda!

Nakon što je tokom obeležavanja slave JKP “Vodovod i kanalizacija” sveštenik na Bogojavljanje osveštao vodu u buradima, a u besedi izrekao da taj čin simbolično predstavlja blagoslov vode koja se distribuira građanima Novog Sada preko sistema vodosnabdevanja, stanovnici ovog grada su prepravili društvene mreže šalama na sopstveni račun.

„Kapi zavičaja”, „Prepodobna”, „Amin Aqua“, „Sveti bokal“, „Skeptička voda“, „Čista suza“ i „Novosadski oreol“ su samo neki od predloga Novosađana za ime „svete vode“ koja sada teče kroz njihove slavine, a koje je objavio portal 021. Nisu izostali ni predlozi za slogan koji bi ovaj brend mogao da nosi: "Evina šljiva" - diže Adama do neba, "Rajski gutljaj" - gucneš, a ne zagrcneš, "NATO-ralna" - bogato metalizirana i plutonizirajuća voda, "Kamenac voda" - izvire iz kamena.

U duhu našeg naroda, ovim povodom su društvene mreže i internet preplavljeni šaljivim opaskama o novom "duhovnom životu novosadske vode", pa se na Tviteru mogu pročitati ironične poruke tipa: “Budi moja sveta voda”, “Osećam se preporođeno posle jutarnjeg tuširanja” i “Imam veliku nedoumicu, da li sveta voda kad proključa gubi svoja sveta svojstva?”

Posebnu pažnju su privukli "računi" koji će građanima Novog Sada već od sledećeg meseca biti distribuirani od strane JKP “Informatika”.

Osveštana voda, Vaistinu, voda voda!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 18 Mar 2015

Kada je sujeverje u pitanju, ljudska glupost seže u nebesa...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru