Novi proizvod Coca Cole - voda za uspavljivanje

04 Jul 2016
795 pregleda

Kada ste gigant na tržištu pića, kakav Coca-Cola svakako jeste, onda možete da prodate bilo šta. Isto tako, morate dobro da razmislite kada plasirate novi proizvod, jer je ulog reputacija sticana decenijama.

Novi proizvod Coca Cole - voda za uspavljivanje

Računajući na japansku kulturu rada i svesno odricanje od dugotrajnog noćnog odmora, Coca-Cola je strateški plasirala vodu za spavanje (Glaceau Sleep Water) baš na ovom tržištu. Kako tvrde u promotivnoj kampanji, voda je idealna za one koji zbog nagomilanog stresa teško uspevaju da utonu u san, i one koji sebi ne mogu da dozvole luksuz osmočasovnog odmora.

Obogaćena L-teaninom, amino-kiselinom koja ima umirujuća svojstva, ova voda doprinosi bržem opuštanju i kvalitetnijem snu bez prekida. Svesni da mnogi Japanci u životnom dobu od 20 do 40 godina ne spavaju ni blizu osam časova, članovi marketing tima su odlučili da zaigraju na tu kartu tvrdeći da njihova voda obezbeđuje „brzo spavanje”. Ukratko, osećaćete se odmorno i naspavano nakon mnogo kraćeg sna od onog koji se smatra optimalnim za normalno funkcionisanje organizma.

Aktivna komponenta vode, L-teanin, prirodno se nalazi u čaju i dokazano smanjuje anksioznost, napetost i stres. Za razliku od standardnih „kola” pića i čajeva, ne sadrži kofein, koji na naš organizam ima sasvim suprotan efekat - drži nas budnim.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru