Očaravajući performeri bulevara Rambla, Barselona

12 Sep 2013
339 pregleda

U srcu Barselone se nalazi netipičan bulevar Rambla (La Rambla), posebno urbano šetalište koje je oplemenjeno kulturno-istorijskim spomenicima ali i ušuškanim kafićima, pekarama, otmenim restoranima i poslastičarnicama.

Ali ono što turiste posebno raduje su ulični performeri, nepomične ljudske statue sa likovima iz romana, filmova, ali i istorijskih ličnosti, koje samo po treptaju oka odaju da su žive.

Očaravajući performeri bulevara Rambla, Barselona

Svaki od umetnika mora da poseduje dozvolu za rad i samo najtalentovaniji je dobijaju. Oni često imaju oko sebe i scenografiju u skladu sa svojim likom. Ukoliko pokušate da se slikate sa nekim od njih a da niste ubacili novčić u kanticu, kipovi će oživeti i gestikulacijom će vam jasno dati do znanja da nema ništa od slikanja dok ne zazveči koja parica u kantici.

Ono što je karakteristično za ove izvođače je to da među njima vlada kolegijalnost i poštovanje, da nikada neće kopirati tuđi kostim, niti zauzeti tuđu lokaciju. Za svoje mesto pod suncem se bore isključivo maštovitošću.

Koliko su kreativne ove žive statue procenite sami.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru