Ljudske jazbine, umetnost o životu ispod granice dostojanstva

06 Apr 2016
1290 pregleda

Ulični umetnik koji svoje radove prezentuje pod imenom Biancoshock živi i radi u Italiji, u Milanu. Tipično za urbanu umetnost, on svoju inspiraciju nalazi u prizorima sa kojima se sreće na ulicama svetskih metropola.

Ljudske jazbine, umetnost o životu ispod granice dostojanstva

Najnovije instalacije koje je postavio na ulicama Milana izazvale su veliku pažnju jer su podstaknute ljudskim nesrećama o kojima se retko govori. Iako problem beskućnika nije stran ni jednoj evropskoj državi, njegov umetnički projekat koji je nazvan Borderlife (Život na granici) inspirisan je Bukureštom, glavnim gradom Rumunije u kojem preko 600 ljudi živi u gradskom kanalizacionom sistemu.

Tri rada koja je predstavio u sklopu Borderlife-a predstavljaju kuhinju, kupatilo i dnevnu sobu, smeštene u tri napuštene rupe u kojima su nekad živeli beskućnici. Prostori su opremljeni umetničkim slikama, potrepštinama pripadajućim nameni svake prostorije i raznim dekoracijama koje ironično ilustruju „šarm” života na ulici, u krajnjem siromaštvu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru