Izmaštaj svoju igračku

22 Mar 2015
461 pregleda

Kada je četvorogodišnji Dani krenuo u obdanište, roditeljima je savetovano da dete ponese svoju omiljenu igračku koja bi ga smirila u slučaju straha ili napada panike. Roditelji su se plašili da bi Dani mogao da izgubi igračku koju veoma voli, pa nisu želeli da rizikuju.

Izmaštaj svoju igračku

Njegova majka, Wendy Tsao, došla je na neobičnu ideju gledajući portret Sneška Belića koga je Dani često crtao. Odlučila je da improvizuje i pokuša da napravi identičnu igračku koju bi Dani nosio sa sobom. Tako je nastala prva igračka po crtežu, koju je Dani veoma zavoleo. Usledile su porudžbine od roditelja Danijevih drugara iz vrtića, koji su poželeli da i svoje dete obraduju tako jedinstvenim poklonom.

Pet godina kasnije, Wendy Tsao je vlasnica uspešnog posla, male firme Child’s Own Studio, gde neverovatno verno oživljava likove sa dečijih crteža. Ona danas prima porudžbine iz celog sveta i bavi se isključivo izradom unikatnih igračaka koje su plod dečije mašte. Detalji i boje su reprodukovani tako verno da dete odmah prepozna svoj „dizajn”.

Wendy danas ima listu od preko 500 crteža koji čekaju da budu oživljeni, pa je na svom blogu pokrenula akciju gde predstavlja svoje radove, ali i radove 20 veštih majstora širom sveta koji su sledili njenu ideju i počeli da prave igračke po motivima sa dečijih crteža.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru