Kad se ceo svet zaigra u neobičnoj igri laži

09 Jul 2016
25039 pregleda

Jedna bezazlena laž, kojom su roditelji hteli da poštede svog mališana od tuge za izgubljenom igračkom, poprimila je za samo nekoliko dana neviđene razmere.

Kad se ceo svet zaigra u neobičnoj igri laži

Dečak je bio veoma vezan za svog plišanog slončića. Međutim, jednog dana se vratio kući bez njega, a roditelji nisu imali pojma gde im je ispao, ili ostao zaboravljen. Nakon bezuspešne potrage rekli su dečaku da slonče nije nestalo, nego je otišlo na putovanje da upozna svet. Naravno, dete je imalo bezbroj pitanja. Želelo je da zna gde je njegov prijatelj otputovao, šta sada radi, sa kim se druži i da li je dobro.

Jedan od prijatelja njegovih roditelja je priču postavio na Reddit, i prokomentarisao kako bi bilo lepo da neko ko se snalazi u programu Photoshop napravi par montaža na kojima deluje kao da se slonče sjajno provodi na putovanju. Verovao je da bi to oraspoložilo dečaka i uverilo ga da je njegov drugar dobro. Postavio je originalnu sliku slončeta, za slučaj da neko poželi da mu pomogne u misiji.

Odziv je neverovatan. Za samo nekoliko dana, na hiljade ljudi iz svih krajeva sveta je počelo da „teleportuje” slonče na neverovatne lokacije:

Na neobično putovanje krenuo je paraglajderom

I naravno, prvo je otišao da upozna svoje rođake

A onda pomislio da bi bilo dobro da obiđe pingvine na Antarktiku

U Londonu se sprijateljio sa medom

Ludo se provodio na Ibici

U Egiptu paradirao na kamili

Na Machu Pichu su ga sačekale lame

Fino društvo našao je i u Irskoj

Istražio je dno okeana

U Lisabonu se ponašao krajnje neodgovorno!

Čuo je da u Japanu cveta trešnja, pa rešio da ni to ne propusti

A onda je iz ruke najpoznatije Amerikanke posmatrao Njujork

U Norveškoj se oprobao kao Viking i plovio sa kitovima

U Francuskoj je dobro jeo, i naučio da kuva

U Kambodži je upoznao budizam

U Španiji se pridružio hrabrim toreadorima

A malo je i vladao svetom!

Na Euro 2016 igrao je za Vels

A na Novom Zelandu odigrao maorski haka-ples sa ragbi timom

Dobro se odmorio na Havajima

Pa otišao čak na Mesec!

Ovo je samo mali deo od nekoliko hiljada poslatih foto-montaža na temu „slončetovih putopisa”. U međuvremenu, neobična svetska zajednica Photoshop „lažova” je našla gde je moguće kupiti identično slonče.

Čini se da će se danas najpoznatiji plišani svetski putnik, osvežen i lep „kao nov” ipak vratiti svom malom vlasniku, ali tek kada on dobro nauči geografiju prateći svetske pustolovine svog ljubimca.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 10 Jul 2016

DIVNO!!! Lepo lice osećajnih i maštovitih...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru