Humanost na uličnim svetiljkama

04 Jan 2016
177 pregleda

Grupa dece je ove godine donela poseban duh praznika u Halifaks, glavni grad kanadske provincije Nova Škotska. Obučene bandere su mamile znatiželjne poglede prolaznika samo jedno veče. Do jutra su topli komadi odeće nestali, uzeli su ih oni kojima su bili namenjeni.

Humanost na uličnim svetiljkama

Ovu jedinstvenu humanitarnu akciju organizovala je Tara Atkins-Smit, čija je devojčica Džajda tog dana proslavljala svoj 8. rođendan u društvu sedam drugarica. Tara je dugi niz godina organizovala humanitarne akcije prikupljanja zimske odeće za beskućnike i siromašne, a ove godine je odlučila da aktivno uključi svoje dete i njene drugarice.

Pre nego što je podelila veliku količinu odeće na mestima gde se okupljaju beskućnici, Tara je izdvojila jedan deo i povela devojčice u neobičnu humanitarnu akciju. Za brojne ulične svetiljke u prometnoj ulici, devojčice su vezale tople jakne, džempere, kape i šalove. Na svaki odevni predmet su zakačile papir sa natpisom:

Nisu me izgubili. Ako ti je hladno, molim te da me uzmeš da te zagrejem.

Po Tarinim rečima, ovo iskustvo je pomoglo devojčicama da shvate koliko je težak život ljudi koji nemaju svoje domove. Male vile su se vratile umorne i promrzle nakon nekoliko sati provedenih na ulici, ali su stisnute pored radijatora delovale veoma srećno, zadovoljne što će njihovi darovi obradovati ljude u nevolji.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru