Hladna osveženja za vrele dane

09 Aug 2012
Autor queequeg
949 pregleda

Roditeljima koji imaju mlađu decu ponekad presedne izlazak u restoran ili kafić. Ponuda hrane i pića za decu je veoma oskudna i nimalo maštovita. Sok, kakao, topla čokolada (poručite konobaru odjednom 3 tople čokolade i pogledaće vas s neskrivenim “oduševljenjem”) i tu se ponuda završava .

Hladna osveženja za vrele dane

Zašto deci nuditi samo “prirodne“ sokove i gazirana pića, kada ugostitelji mogu ponuditi mnogo više napitaka?

Uostalom, u ove vrele letnje dane, ni pića za odrasle ne moraju po svaku cenu da sadrže alkohol koji još više pojačava dehidrataciju.

Evo nekoliko ideja koje možete predložiti kao dopunu ponudi u vašem omiljenom mestu za islaske sa decom, ali i napraviti kod kuće:

Limunada

Ali malo drugacija! Sa dodatkom različitih voćnih sirupa, jagoda, malina, grenadine, možete dobiti mnogo ludih boja i različitih ukusa, ili varijanta pola sa soka od limuna i pola soka od pomorandže koje zasladite sirupom. Ovako možete deci da poslužite i čuveni koktel tequila Sunrise, naravno samo izbacite tekilu i dobicete Orange Sunrise koji sadrži led, sveži sok od pomorandže i sirup od grenadina .

Soda napici –gazirana pića

Coca-cola , Fanta ili Sprite mogu dobiti sasvim drugi izgled. Obična Coca-Cola može postati Cherry Coke. Long drink čašu dopunite ledom (najbolje mrvljenim), sipajte sirup od visnje i dodajte Coca-Colu . Ukoliko u čašu stavite sveže maline, malo sirupa od voća, mnogo lomljenog leda i dopunite Spriteom, dobićete bezalkoholnu verziju čuvenog Crvenog zmaja koju će deca obožavati.

Smoothie

Baza je voćni sok, mleko ili jogurt sa dodatkom svežeg voća ili voćnog pirea. U mikser je potrebno uliti sok ili mleko/ jogurt, voćni pire ili voće (jagoda, banana, breskva) i dodati led . Miksuje se 20 sekundi, ili dok napitak ne postane gladak (eng. smooth) odnosno kremast. Poslužite u lepoj čaši. Dekorišite svežim voćem. Ukuse po želji možete i mešati.

Milkshake

Čašu za frape iznutra ukrasite prelivom od tamne čokolade. U mikseru 30 sekundi mešajte voćni sirup, mleko i led. Napitak ulijte u dekorisanu čašu i dopunite šlagom. Dekorišite ga čokoladnim mrvicama i kokosovim brašnom.

Nastaviće se...

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru