Green Dragon Pub - bar za Hobite

05 Feb 2014
Autor Mirjana
469 pregleda
Green Dragon Pub - bar za Hobite

Ako ste ljubitelj epske fantastike, naročito Gospodara prstenova, oduševiće vas dizajn Green Dragon Pub-a u Hobbitonu, blizu Matamate na Novom Zelandu. Bar se nalazi na istoj lokaciji gde je snimana istoimena trilogija i predstavlja vernu repliku „bara za hobite”.

Kada je ugledao farmu Alexander, Peter Jackson režiser i producent sa Novog Zelanda i dobitnik tri Oskara i Zlatnog globusa, je shvatio da je to idealno mesto za igradnju Hobbitona, imaginarnog sela u kojem žive Hobiti, bića malog rasta koja vole da žive u rupama u zemlji i nikad ne nose cipele, jer imaju dlakave tabane i nesrazmerno velika stopala.

Radovi na pretvaranju farme u filmski set započeli su 1999. godine, a u izgradnji 37 hobit-kuća napravljenih unutar obronaka i puteva koji su ih povezivali učestvovala je i vojska Novog Zelanda. Punih devet meseci, 400 ljudi je bio angažovano na pretvaranju novozelandske farme u izmišljeno srednjevekovno selo. Danas je sačuvano 17 originalnih kuća u brežuljcima, a ceo kompleks se koristi za ispašu ovaca.

Brian Massey, umetnički direktor koji je radio na čuvenom serijalu, poželeo je da sačuva ovu zanimljivu lokaciju od zaborava i sagradio Green Dragon Pub. Njegov tim od 80 radnika do detalja je osmislio dizajn bara koji je oživeo atmosferu filma i knjige, i verna je replika The Green Dragon Inn-a u kojem su često boravili Frodo i njegovi maleni drugari. Koliko su novozelađani zaraženi duhom Gospodara Prstenova pokazuje i činjenica da je bar otvorio lično John Key, premijer Novog Zelanda.

izvor: KOTAKU

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru