Drveće koje je izvajao vetar

28 Sep 2013
Autor Mirjana
755 pregleda

Mesto Slope Point nalazi se na najjužnijoj tački Južnog ostrva, manjeg od dva glavna ostrva koja čine Novi Zeland. Ovaj region je pod stalnim udarima hladnih jugo-zapadnih vetrova koji duvaju sa Antartika.

Drveće koje je izvajao vetar

Vetar je toliko jak i nemilosrdan da je svo drveće koje raste na ovoj padini povijeno i izvitopereno. Padinu stočari još uvek koriste za uzgoj ovaca, i mada ni njihov broj nije veliki ovde sem ovaca nema drugih životinja, a ni ljudi. Doseljenike koji su pokušavali da nasele Slope Point gradeći barake u gustoj mreži drveća uporni vetrovi su brzo oterali.

Iako je nemoguće živeti i obavljati bilo kakav posao na ovom mestu, vredi doći samo zbog pogleda koji se pruža na stenovitu obalu, divlje grebene i ovo drveće sa kojim se oštra klima Slope Pointa vekovima poigrava.

foto: Kurositas

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru