Emmy 2012

23 Sep 2012
Autor Mirjana
74 pregleda

LOS ANGELES, 23.09.2012:Emmy nagrada poznata je i kao Oskar za televizijsku industriju. Dodeljuje se kao priznanje vrhunskim programima koji se prikazuju u udarnim terminima i dodeljuje se na godišnjem nivou. Priznanjem za veliki doprinos televizijskoj industriji, sa Emmy nagradama se svake godine okite TV programi iz 27 kategorija uključujući i kategoriju za izuzetne zasluge.

Emmy 2012

Emmy je jedno od najuzbudljivijih i najprestižnijih priznanja u američkoj televiziju i ova spektakularna svečanost garantuje veče prepuno glamura i talentovanih glumaca, a privlači milione gledalaca širom sveta. Nominacije su objavljene 19. jula 2012, a ceremonija 64. dodele Emi nagrada održaće se danas, 23. septembra 2012, u 16h po LA vremenu.

Kompletnu listu nominovanih sa zanimljivim vremeplovom kroz prethodne dodele možete videti na sajtu LA Times-a. U dve najvažnije kategorije “Najbolja dramska serija” i “Najbolja humoristička serija” već se ističu favoriti, epska saga “Game of Thrones” (Igra Prestola) i topla porodična komedija “Modern Family” koja upravo ulazi u četvrtu sezonu prikazivanja. Zanimljivo je da se na listi najboljih odlično kotiraju i britanske serije “Luther” i “Sherlock”.

Prethodnicu za glavnu ceremoniju predstavlja dodela Emmy nagrada za kreativnu umetnost (Creative Arts Emmy Awards) koje su dodeljene 16. septembra i podrazumevaju priznanje za najbolja tehnička dostignuća. Pobednik ceremonije bila je kablovska mreža “HBO” koja je odnela ukupno 17 nagrada. Najveći broj trofeja, čak šest, dobila je serija “Igra prestola”, epska saga o borbi za moć. Kritika ističe da je ova serija u kategorijama kostima i specijalnih vizuelnih efekata daleko ispred konkurencije.

Zanimljivost koja prati ovogodišnju dodelu Emmy nagrada je i ulazak srpske dramske serije “Miris kiše na Balkanu” koju potpisuje Ljubiša Samardžić, u najuži krug nominovanih za Internacionalnu Emmy nagradu za strano ostvarenje koja će biti dodeljena 19. novembra ove godine.

„Iznenadili smo se kad smo juče dobili poziv za učešće na konferenciji u Kanu 8. oktobra. Niko od nas nije ni pretpostavljao da će ova srpska serija ući u krug odabranih", izjavio je Samardžić i dodao da je srećan što je žiri prepoznao ukus i estetiku ovog ostvarenja.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru