Ceo svet u slomljenoj saksiji

15 Aug 2014
2408 pregleda

Ne zna se ko je prvi započeo ovaj trend, ali su bajkovite instalacije u krhotinama od zemljanih saksija postale pravi hit. Veliki broj ljudi danas uživa u ovom hobiju i deli slike svojih „baštica“ na društvenim mrežama.

Ceo svet u slomljenoj saksiji

Bašte u slomljenim saksijama (Broken Pot Gardens) predstavljaju minijaturne zasade raznog bilja i cveća. Zahvaljući velikom broju prelomljenih ivica, platformi i ukrasa svaka od njih priča svoju jedinstvenu priču. Krhotine zemljanog suda postaju brda, doline, mostovi i grebeni koji čine da se prostor preliva i daje iluziju prostranstva.

Za ovaj zanimljiv hobi nisu potrebna velika materijalna sredstva ni previše vremena. Uz malo mašte, jeftinih biljaka poput kaktusa, lozica ili čuvarkuće, kamenčića i starih ukrasa možete od svog prozora ili terase napraviti pravu živu pozornicu. Video koji sledi prikazuje tehniku postavljanja osnovne strukture, a sve ostalo zavisi od vaše veštine i inspiracije.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru