Bijonse ostavila publiku bez bisa

16 Apr 2013
Autor Tea
177 pregleda
Bijonse ostavila publiku bez bisa

Novu svetsku turneju Bijonse je započela u Beogradu pred osamnaest hiljada ljudi u Kombank areni. „Šou gospođe Karter“ je i oduševio i razočarao publiku. Svetska diva je napravila vizuelno, pevačko – igrački spektakl za pamćenje. Međutim, deo repertoara je izveden na plejbek, a uprkos skandiranju publike, bis je izostao.

Turneju nazvanu "Šou gospođe Karter", Bijonse je posvetila svom suprugu Jay Z, jednom od najmoćnijih repera na svetu i svojoj jednogodišnjoj ćerki Blu Ajvi. Sa željom da svetu pokaže koliko je pozitivne energiju nakupila tokom “porodiljskog bolovanja” osmislila je nastup koji će beogradska i svetska publika sigurno dugo pamtiti.

Zbog nezapamćeno dugih redova na ulazima u Kombank arenu, turneju „The Mrs. Carter World Tour“ Bijonse je započela sat vremena kasnije od zakazanog termina pesmom „Run The World“ i istog trenutka podigla publiku na noge. Potom su sledile pesme koje su predstavljale svojevrstan „vremeplov“ njene solo karijere. Uz sjajne koreografije, vokalnu podršku njenih „mamasita“ (prateći vokali) i odlično uvežbanog benda, jedna od trenutno najvećih muzičkih zvezda oduševila je našu publiku.

Usledili su hitovi "If I Were a Boy", "Get Me Bodied", "Baby Boy", "Diva", "Freakum Dress", "I care" koji su uz fenomenalnu svetlosno-tehničku podršku držali oduševljenu publiku na nogama. Kada je atmosfera došla do usijanja, usledili su najveći hitovi  "Crazy in Love" i "Single Ladies" za koje su naše devojke u publici uvežbale koreografiju iz čuvenog spota i igrale zajedno sa pevačicom.

Tehnički i produkcioni tim koji prati ovu turneju, a sa tehnikom staje u 27 šlepera, 10 autobusa i 3 velika kombi vozila, stigao je pet dana ranije i postarao se da ogromna produkcija Bijonsinog koncerta bude uspešno realizovana. Pevačica, poznata kao veliki perfekcionista, u Beograd je stigla 2 dana ranije i direktno sa aerodroma otišla na tonsku probu gde je, kako se nezvanično saznaje, "držala" ekipu na probi čitavih 12 sati. Prvi put je u areni pored glavne bine postavljena još jedna manja, na koju je tokom sredine nastupa zvezda „preletela“ kranom, pozdravljajući na taj način publiku u svim krajevima arene.

Pesme su se nizale sa pauzama koje je popunjavao video zapis „Kraljice B“ a onda se Bijonse vraćala na binu u novim haljinama, visokim potpeticama, sa novom pesmom i koreografijom. Nažalost jedan deo koncerta je izveden na plejbek, što nije retkost kada nastupaju izvođači koji imaju zahtevan scenski nastup, ali čini lični utisak koncerta za lestvicu nižim od "savršen".

Na početku poslednjeg bloka, arenom su se razlili tonovi pesme „ I Will Always Love You“ a Bjonse je u snopu belog magličastog svetla otpevala čuveni hit odajući počast preminuloj Vitni Hjuston, koja je bila njen uzor.

Nakon dvočasovnog  spektakla, pesmom „Halo“ kraljica svetske muzičke scene se rečima: „Hvala vam! Nikada neću zaboraviti svoj prvi šou na turneji i vaša prelepa lica!“ pozdravila sa publikom mašući i time je koncert završen. Uzalud je publika skandirala i dozivala nadajući se njenom povratku na scenu – bis je izostao.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru