Buntovnik koji je kritikovao političare

24 Feb 2014
Autor Tea
394 pregleda

On funkcioniše po svojim moralnim normama bez obzira na mišljenje okoline. Dok je po nekima bahatost njegovo srednje ime, po drugima je hrabrost - Džordž Majkl.

Od hiljade žena koje se vezuju za ovo ime, posebnu pažnju su privukle Bruk Šilds i Eni Lenoks. Onda se saznalo da je gej.

Buntovnik koji je kritikovao političare

Ova informacija je u isto vreme izazvala šok njegoviih obožavateljki i bivših devojaka, oduševljenje homoseksualaca kojima je postao uzor, ali i strejt muškaraca zbog činjenice da im seksi pop pevač više ne predstavlja konkurenciju.

Bacajući svoje negativne moralne strele put njega, zapadni mediji su se mnogo više bavili njegovim seksualnim životom u pokušaju da ga diskriminišu u njegovim ljubavnim aferama. Uprkos svemu, Georgios Kirijakos Panajatu - Džordž Majkl, je ostao svoj u ideji da pusti kočnice i živi punim plućima ne mareći za sutra.

Rođen 1963. godine u Londonu, u više navrata je hrabro kritikovao Margaret Tačer i Tonija Blera, a 2006. godine i Džordža Buša kada je pred 18.000 obožavaoca na stadionu Sant Džordi u Barseloni izvodeći pesmu “Shoot the Dog” na sceni prikazao 50 naduvanih lutaka sa likom predsednika SAD.

Još osamdesetih kada su pesme "Club Tropicana", "Wake me up before you Go Go" i "Last Christmas" grupe “Wham!” bile na top listama svih svetskih stanica, Džordž je svojim burnim životom budio kontraverzna mišljenja javnosti. Zbog toga što je živeo po sopstvenim moralnim pravilima uz moto sex, drugs and alkohol, iako je prodao 100 miliona albuma, u medijima je više bio prisutan zbog problema koje je imao sa zakonom i zdravljem.

Da je znao da pređe granicu dobrog ukusa pokazalo se 1998. godine, kada je zbog seksa sa policajcem u javnom toaletu na Beverli Hilsu uhapšen. Pored novčane kazne, određeno mu je i 80 sati komunalnog rada, nakon kojih je snimio spot za pesmu “Outside” u kome je ovaj incident prikazao javnosti. Osam nedelja je proveo u zatvoru 2010. godine kada je pod dejstvom opijata automobilom proleteo kroz izlog jedne fotografske radnje, a prošle godine kada je ispao iz svog automobile u blizini Londona, lekari su se ozbiljno borili za njegov život.

Dok se oporavlja od povrede glave koje je nedavno zadobio u saobraćajnoj nesreći, 49-godišnji pevač priprema šesti solo album “Symphonica”, koji će u prodaju biti pušten 17. marta. Materijal je sniman na istoimenoj turneji tokom 2011-2012. godine, kada je Džordž osim svojih hitova izvodio i obrade pesama Eltona Džona i Nine Simon (My Baby Just Cares for Me). Pored standardnog izdanja od 14 pesama u pure audio Blu-ray formatu, u produkciji Džordža Majkla i Fil Ramona biće objavljena i specijalna edicija sa tri bonus pesme “Roxanne”, “Going To a Town” i “You Have Been Loved”.

Džordž Majkl je odlučio da se osvrne unazad, analizira svoj život i neke stvari koje se odnose na koketiranje sa porocima, promeni iz korena. Uz nadu da će u tome uspeti, ne možemo a da ne zaključimo, da mu uprkos svim prekorima koji su se opravdano u javnosti mogli čuti, treba odati priznanje zbog hrabrosti da bude svoj, drugačiji i slobodan.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru