Ne budi me sad, sanjam nešto lepo!

01 Feb 2014
337 pregleda

Moderna psihologija kaže da se određenim tehnikama može uticati na snove, mada su retki oni koji su tokom spavanja svesni da sanjaju, a još ređi oni koji mogu da izmene tok svojih snova. Zahvaljujući komapaniji “iWinks” i njihovom novom izumu "Aurora", svako ko to želi će moći da kontroliše i menja svoje snove.

Ne budi me sad, sanjam nešto lepo!

"Aurora" je traka koja emituje specijalne svetlosne zrake i zvuke, dok se spavač nalazi u REM fazi. Traka prvo meri moždane talase i brzinu kretanja očiju spavača, da bi se utvrdilo da se on nalazi u REM fazi, a potom emituje seriju svetlosnih i zvučnih signala koji neće probuditi spavača, već će samo uticati na njegovu svest na to da on sanja. Od tog trenutka spavač može da preuzme kontrolu nad svojim snovima i da ih menja ukoliko to želi, slično kao u filmu "Inception".

"U tom stanju ništa nije nemoguće. Možete putovati kroz svemir, boriti se sa zmajevima, postati predsednik... I sve to iz udobnosti i sigurnosti vašeg kreveta. Poznato je da čovek provede u spavanju trećinu svog života. Zašto onda ne bismo iskoristili to vreme na najbolji način?", izjavio je portparol Jack Pane kompanije "iWinks” koja planira da prve modele izbaci na tržište u junu ove godine.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru