Zoki.com, pobednik Webfesta 2012 po glasovima publike

16 Nov 2012
Autor Tea
159 pregleda

Dodelom nagrada za najbolje web projekte, večeras je svečanom ceremonijom zatvaranja u “Ateljeu 212″ u Beogradu, završen peti po redu WebFest.ME2012, najveći regionalni Internet festival.

Proglašeni su najbolji regionalni veb sajtovi/projekti prema izboru stručnog žirija i prema izboru publike. Grand Prix je pripao projektu Top Eleven- simulaciji fudbalskog menadžera za socijalne mreže, dok je zoki.com odneo Grand Prix na osnovu 10350 glasova publike.

Od 854 prijavljenih sajtova iz celog regiona za zvanje najboljih u 11 kategorija, noćas su otvorene pobedničke koverte i saopštena imena pobednika.

Zoki.com, pobednik Webfesta 2012 po glasovima publike

WebFest.Me je najveći festival ovog tipa u regionu. Prvo takmičenje je organizovano još 2007. godine, kada je internet bio misterija i nepoznanica na ovim prostorima a sa ciljem popularizacije istog i isticanje najuspešnijih radova i pojedinaca. WebFest.ME je sačinjen od on-line takmičenja za najbolji web sajt/web projekat i konferencije koja okuplja najpoznatije svetske stručnjake iz svih oblasti web industrije. Misija Web Festa je podizanje nivoa svesti o internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenje, druženje i dodelu priznanja najzaslužnijima.

Tokom svečane večeri zatvaranja dodeljeno je 11 pobedničkih Web Fest statueta, čime su svi profesionalci koji godinama radom u internet industriji pozitivno utiču na kulturološke, edukativne, poslovne aspekte života i rada u regionu, i zvanično dobili priznanje za rad. U svakoj od kategorija, odabrano je po pet finalista, od kojih je jedan poneo laskavu titulu najboljeg.

Grand Prix Web Fest statueta se dodeljuje glavnim pobednicima festivala. Ova nagrada je uvedena 2010, na zahtev publike i učesnika, s ciljem da se jasno istakne ko je veliki pobednik takmičenja. Po oceni žirija Grand Prix 2012 je dobio Top Eleven, dok je po oceni publike Grand Prix 2012 pripao sajtu zoki.com.

Ove godine nagrade žirija su osvojili: (po kategorijama) Informativni: Blic.rs Sportski: Sportal.rs Zabava: Njuz.net Blog: For the Win Moda: Wannabe magazin Kultura: Seecult.org E-trgovina: Limundo Edukacija: Uči slobodno Vizuelni dizajn: Relogik.com Fejsbuk aplikacija: Slagalica Forum: Ana.rs

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru