Zlatni Tweet - ono što je bilo najpopularnije prošle godine na Twiteru

02 Jan 2013
Autor Sena
61 pregleda

Društvena mreža TWITTER koja ima više od 200 miliona aktivnih korisnika mjesečno, prije nekoliko dana objavila je koje su bile najčešće spominjane teme razgovora odnosno najpopularnije objave godine na izmaku.

Zlatni Tweet - ono što je bilo najpopularnije prošle godine na Twiteru

Prvi i najpopularniji Tweet je onaj predsjednika Obame kojeg je na svojim profilima odlučilo podijeliti čak 810.000 korisnika. "Još četiri godine" napisao je predsjednik SAD-a nakon ponovno osvojenog mandata i unutar samo nekoliko sati taj je post postao najobjavljivaniji ne samo u ovoj godini nego i u povijesti ove društvene mreže. Na svojim su ga računima objavili korisnici iz gotovo svih zemalja na svijetu.

Drugi po redu Tweet je onaj Justina Biebera u kojem se mladi pjevač oprostio od obožavateljice, šestogodišnje djevojčice koja je u rujnu je preminula od rijetkog oblika raka na mozgu. Napisao je "RIP Avalanna. Volim te", a tu je objavu podijelilo više od 220.000 korisnika.

Na trecem mjestu je objava igrača američkog nogometa, TJ-a Langa, koji se na kontroverznu sudačku odluku u utakmici njegovih Green Bay Packersa protiv Seattle Seahawksa požalio preko Twittera napisavši: "Jebite se NFL... Kaznite me i upotrijebite taj novac kako biste platili prave suce".

Na četvrtom je mjestu bila objava britanskog olimpijskog tima o osvojenim medaljama, a na petom objava japanskog glumca Kouichija Yamadere koji je napisao da se udao za kolegicu Rie Tanaku: "Želio bih ovdje objaviti: Ja, Koichi Yamadera, oženio sam Rie Tanaku i vrlo sam sretan što sam upoznao takvu partnericu i što su nam se životi isprepleli. Odlučili smo da ćemo se poštivati, pomagati si i izgraditi zajednički dom pun osmjeha", napisao je.

Najvažnije događaje, vijesti, zapažanja i svega ostalog što su ljudi razmjenjivali preko ove popularne društvene mreže u porukama ne dužim od 140 znakova možete pogledati i u narednom videu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru