Pish-pish, za fejv i ritvit

10 May 2013
Autor Tea
450 pregleda

Brazilski proizvođač pelena „Huggies“, predstavio je novi gadžet uređaj „TvitPi“, uz pomoć koga beba šalje poruku preko Twittera da je vreme da joj se zameni pelena. Ova sprava omogućava roditeljima da znaju tačan trenutak kada im se dete upiškilo a na njima je da odluče da li žele da tu poruku podele sa ostatkom sveta.

Pish-pish, za fejv i ritvit

„TvitPi“ se sastoji od senzora u vidu plave ptice koji se postavlja na prednjoj strani pelene a čija je funkcija da čim oseti povećanu vlagu, šalje cvrkut u vidu poruke na Twitter nalog. Aplikacija u sebi sadrži i dodatak koji može da prati broj iskorišćenih pelena, sa opcijom da se izvrši nova porudžbina onda kada su zalihe pri kraju.

Po sličnom principu se na tržištu već mogu naći i pelene koje šalju tekstualne poruke roditeljima kada dete ima temperaturu, kada mu se disanje promenilo, pa čak i obaveštenja o tome šta oseća u svakom trenutku, da li je ljuto, srećno ili tužno.

Mada moderna tehnologija služi kako bi roditeljima pružila dodatni mir i sigurnost, stručnjaci upozoravaju da bi svakodnevno korišćenje ovakvih gadžeta moglo da zameni prirodne instikte i da podstakne aksioznost.

Ova sprava je srećom u obliku pametne male plave ptice a ne žutog Big Birda iz ulice Sezam. Teško da se može i zamisliti kako bi ova velika ptica stala na pelenu i kakav bi kreštav zvuk proizvodila svojim roditeljima. Ovako, „TvitPi“ roditeljima šalje cvrkut: Mama, tata, ja sam tvit-piš!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru