Zabavna reciklaža

20 Jul 2014
2490 pregleda

Ako još uvek mislite da se reciklaža plastične ambalaže može sprovoditi samo organizovano i uz podršku stručnih službi, evo priče koja će to demantovati.

Zabavna reciklaža

Ovi predlozi vam mogu biti ideja za jeftin i zanimljiv hobi, u kojem mogu učestvovati svi članovi porodice, od najmlađih do najstarijih. Svet danas počiva na onima koji su spremni da otpad iskoriste tako da još neko vreme ne završi na pretrpanim deponijama. Plastična ambalaža je prevelik teret za našu planetu, a najveći problem je njena jednokratna upotrebna vrednost. To možemo promeniti.

Kasica-prasica

Zašto biste kupovali skupe keramičke ili metalne kasice, kada uz malo mašte možete napraviti unikatnu verziju ove popularne alatke za štednju. Ukrasite je kako želite i dekoraciju u potpunosti uskladite sa ličnošću onoga kome je namenjena. Može biti duhovit poklon nekom od prijatelja rasipnika.

Hranilica za ptice

Potrebna je jedna plastična boca, par starih varjača ili lopatica, malo kanapa i pogodna grana gde ćete zakačiti hranilicu koja će tokom hladnih zimskih dana biti spas za mnoge ptice. To može lep i zanimljiv projekat. Tokom zimskih šetnji obiđite svoje hranilice i dopunite ih semenjem.

Bašta

Na terasi ili u dvorištu imate zid koji nije naročito privlačan. Učinite ga lepim i korisnim. Da li ćete posaditi mirišljavo začinsko bilje poput nane, ruzmarina i lavande ili napraviti pravi mali rasadnik jagoda i zelene salate zavisi samo od vaših želja i spretnosti.

Metla

Na kampovanju, letovanju ili izletu često zatreba, a retko je imamo. Uz pomoć oštrog noža i štapa možete dobiti pravu korisnu metlicu za čišćenje.

Cipelarnik

Nikad se više nećete pitati „gde mi je druga cipela“. Odlično rešenje za putovanja, ili studente koji se često sele i žive u malim stanovima. Nema više potrebe za brojnim kesama, policama i neredom. Samo svoje „cipelarnike“ spakujete u kofer.

Saksije

Ako imate umetničkih sklonosti, vašu terasu ili trem možete ukrasiti ovakvim visećim saksijama. Leti ih obogatite zelenim puzavicama, a kasnije ostavite kao ukras koji će razbiti zimsku i jesenju monotoniju.

Paun, luster, šator, kuća, čamac ...

Ne verujemo da ćete imati strpljenja da „razlistate“ ovoliko plastične ambalaže i započnete odmah komplikovane instalacije, ali je zanimljivo šta sve entuzijstima reciklaže pada na pamet.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
јадранка кљајић, 31 Mar 2016

Дивим Вам се, заиста сте феноменални. Имате феноменалне чланке из свих области људског битисања

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru