Kad travnjak postane vodeni krevet

19 Aug 2014
404 pregleda

Iako je tek sad preplavio internet, ovaj fenomen je odavno poznat nevoljnicima prinuđenim da na lošoj podlozi naprave dobar travnjak.

Kad travnjak postane vodeni krevet

Travnjak ispred kuće je u zapadnim zemljama često deo ugovorne obaveze koju moraju da poštuju svi stanovnici jednog naselja. Pored uobičajenog poštovanja reda i mira, ljudi koji žive u predgrađima namenjenim višoj i srednjoj klasi često moraju da poštuju precizno određene propise o tipu poštanskog sandučeta, prilaza garažama, visini rastinja u dvorištima pa i izgledu travnjaka ispred kuće.

Smatra se da neuredan i loše održavan travnjak smanjuje cenu nekretnina u okruženju, jer govori da vlasnik nema izgrađenu kulturu stanovanja, ili jednostavnije rečeno - da je loš komšija.

Ponekad, naročito u državama američkog juga, zemlja nije dovoljno dobrog kvaliteta da bi se na njoj primila trava. Iz tog razloga, vlasnici placeva postavljaju debelu najlonsku podlogu na koju nanose sloj kvalitetne zemlje i seju travu iz koje nastaju velelepni travnjaci. Ali, šta se dešava kad ispod svih tih slojeva pukne vodovodna cev?

Ako vam ni posle ovih slika ništa nije jasno, pogledajte video koji prikazuje živi snimak ovih „plikova na travi”, noćne more svih odgovornih domaćina i ponosnih vlasnika najlepših travnjaka u kraju.

Čini se da je tradicionalni „engleski travnjak” ponekad nedostižan san, baš kao iz čuvene anegdote. Zamoljen da oda tajnu kako se pravi kvalitetan zeleni pokrivač, jedan Englez je odgovorio: dobro pripremiš podlogu, kupiš kvalitetno seme, zalivaš, i onda kao mi - redovno kosiš 400 godina i imaćeš ga!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru