Reciklažom flaša do hrane za pse lutalice

10 Feb 2015
334 pregleda

Turska kompanija Pugedon je konstruisala zanimljiv ulični automat dvostruke namene. Sa jedne strane prolaznik ubacuje ambalažu, a sa druge izlazi porcija hrane i vode za pse lutalice.

Reciklažom flaša do hrane za pse lutalice

Projekat se samostalno finansira, jer profit ostvaren prodajom odbačene plastične, staklene i alumunijumske ambalaže pokriva troškove hrane za pse i održavanje. Automati se napajaju solarnom energijom i postavljeni na nekoliko lokacija u Istambulu.

Projekat je naišao na veliko interesovanje i odobravanje turske javnosti, mada ima i onih koji veruju da ovakav način brige o psima lutalicama, kojih na istambulskim ulicama ima preko 150000, nije dobro rešenje. Oni smatraju da se problem mora rešavati ozbiljno i sistemski, uklanjanjem pasa sa ulice u azile izvan grada, a ne postavljanjem reklamnih kampanja privatnih kompanija.

Iako nisu trajno rešenje za bolju budućnost pasa lutalica, Pugedonovi automati predstavljaju dobru kampanju koja promoviše humanost i društvenu odgovornost. Sa najviše entuzijazma ove mašine pune deca, što je često njihov prvi korak u izgradnji zdravih navika reciklaže.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
sara, 08 May 2017

Divan gest.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru