Virus sreće i u Beogradu

26 Feb 2014
Autor Tea
359 pregleda
Virus sreće i u Beogradu

Pesma koja je zarazila ceo svet "Happy" Farela Vilijamsa je tokom prošle godine postala toliko veliki hit, da su svetske metropole počele da se takmiče u tome ko će snimiti veseliji spot za nju. Ovom trendu su se priključili i Beograđani.

Nakon velikog hita “Get Lucky”, sedmostruki dobitnik Grammy nagrade, Farel Vilijams (Pharrell Williams), je za drugi deo animiranog filma “Despicable Me”, napisao i producirao pesmu koju će izvesti na ovogodišnjoj dodeli Oskara 2. marta, a koja je i nominovana za ovu prestižnu nagradu u kategoriji Najbolja originalna pesma u filmu tokom 2013. godine.

Spot za “Happy” u kome različiti ljudi, različitih godina veselo igraju na ulicama svog grada, bez izuzetka prenosi virus sreće kod gledalaca, kao i želju da se baš taj virus proširi i u njihovom gradu.

Pesma je do te mere postala popularna da ima i svoj web site gde je na repeat-u puna 24 sata. Snimljen je spot za Ginisa u trajanju od 24 sata, u kome stotine poznatih i nepoznatih ljudi pleše po ulicama Los Anđelesa, a Farel 8.640 puta peva tekst “clap along”. Video plejer za ovaj megalomanski spot vam omogućava da se krećete po snimku na taj način što iz njega možete izdvojiti određene trenutke koje želite da podelite po društvenim mrežama. Osim Farela, na ulicama đuskaju i “Happy” pevaju među ostalima i Džejmi Foks, Madžik Džonson, Keli Ozborn i Stiv Karel.

Virus sreće se preneo i na Beograđane. Spot “Happy (We are from Belgrade)”, u kome stanovnici glavnog grada Srbije srećno igraju i pevaju, snimio je i režirao Karlo Zagorac. Slično kao kod Farela ali i na svoj način drugačije, u spotu se pored reditelja između ostalih pojavljuju Bojana Stamenov i Ivana Peters – Negativ.

Pogledajte kako izgleda virus sreće na ulicama Beograda.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru