Vibramovi hi-tech pećinski ljudi

11 Nov 2012
Autor Mirjana
624 pregleda
Vibramovi hi-tech pećinski ljudi

Sportiste rekreativce kompanija Vibram je stavila pred novu dilemu uvodeći model patika „sa pet prstiju”.

Teretane, staze za trčanje i igrališta prestaju da budu mesta za rekreaciju, zdrav i aktivan život. Postepeno se pretvaraju u mondenska okupljališta gde se troši velika količina novca za suplemente sumnjivog kvaliteta, markiranu sportsku odeću i avangardnu opremu poput Vibramovih petoprsnih patika.

Atletski stručnjaci se kunu u ovo „bosonogo” trčanje, naročito sledbenici pravca trčanja bez opreme. Oni ističu da je ovo prirodan način koračanja, prenebegavajući činjenicu da su ljuska stopala i zglobovi odavno adaptirani na aktivan hod u obući koja štiti kožu, zglobove i tetive.

Vreme će pokazati da li će Vibramovi „bosonogi trkači” masovno postati pacijenti ortopedskih klinika ili pioniri revolucije u rekreativnom sportu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru