Rent-a-life

08 Aug 2012
Autor Kewa
84 pregleda
Rent-a-life

Svi bi voleli da žive bolje... bogatije... raskošnije... Međutim, danas je to prilično teško. Stanovništvo polako, ali sigurno gubi onaj "srednji sloj" ... Zato uopšte nije čudno što veliki broj ljudi želi da svoj "lepši život", koji su zapravo u nemogućnosti da ostvare, prožive bar na određeno vreme... Bar na dan-dva. Da iznajme sebi lepši život.

Kada pogledamo šta nam sve serviraju mediji, možda i nije tako neshvatljivo koliko to ispunjava neke. Glamur koji nas posmatra sa TV ekrana, definitivno određuje merila vrednosti i stvara iluziju bezbrižnog života, čemu je jedini preduslov posedovanje super-luksuznih stvari. Pomama za markiranim stvarima prevazilazi granice dobrog ukusa velikim delom zahvaljujući estradnim zvezdama koje izgledaju kao pokretne reklame određenih brendova. U nedostatku novca za kupovinu, rentiranje je pravi hit za kojim je poludela većina devojaka, ali i pola estrade. Koliko novca, toliko čarolije. Obući "Šanel" ili "Dior" haljinu, poneti sa sobom "Luj Viton" tašnu, cipele "Lubuten" i tako otići na neki koktel, žurku ili poslovnu večeru - to je zadovoljstvo koje će mnoge mlade žene sebi priuštiti samo da bi "bile viđene", pa koštalo to i malo više.

U svakom slučaju, da bi dama izgledala luksuzno i skupo, mora da iskešira oko 200-300 evra dnevno (haljina, tašna, cipele, marama..) Ako želite "Šanel" tašnu, onda ćete platiti malo više, jer samo rentiranje te torbe je 100 evra za 24 časa. Na dobrom putu smo da sustignemo svet, u kojem se odavno može iznajmiti sve - od kućnog ljubimca, preko prijatelja, do žene, ali i čitave porodice (u Japanu). Mogućnosti su neograničene. U Beogradu je nedavno otvorena agencija za iznajmljivanje muževa.

Kako kaže Nenad Pramenković, član ove agencije, u pitanju je ozbiljan projekat koji bi trebao da pomogne ženama. Ideja da se osnuje agencija, tvrde njeni članovi, nije inspirisana ugledom na slične iz inostranstva. Ova agencija stvarno nudi veliki spektar usluga. Naravno da je akcenat na nedostatku "pravih" muževa koji bi određeno vreme proveli u kuvanju, nabavci, popravkama po kući, ili jednostavno u neobaveznom izlasku,odlasku u šoping li kratkom izletu preko vikenda. Ovo sve nabrojano, stvarno zvuči kao naučna fantastika. "Agenti koji pružaju usluge su ozbiljni momci, obučeni da pruže uslugu za koju su angažovani, brzo, profesionalno i korektno," kaže Pramenković. Kod iznajmljivanja, godine igraju ulogu samo ukoliko je u pitanju "frend" za izlazak ili šoping.

Najtraženiji je "muž kuvar", čiji je posao da pripremi hranu po želji klijentkinje u njenom stanu, za najviše dva sata. Ona za to vreme može uživati u svom slobodnom vremenu. Muž majstor će vam odraditi sve popravke u stanu, a pecaroš će vas odvesti na izlet, o svom trošku, uz doručak i ručak koji će vam pripremiti. Jedini zadatak je da se obučete za boravak u prirodi. Nee, neee... Ne ispunjavaju bračne obaveze - samo ono što je po ugovoru. Cena je prava sitnica, a samohrane majke imaju popust... Mudri momci. Zamislite samo muža koji će za vreme Olimpijade da usisava, pere sudove i kuva!

Kada bolje razmislim, onaj "pravi" muž mnogo više košta (i novca i živaca) od ovog "rent-a-muž"-a, a realno gledajući, mnogo manje i ume i hoće. Što se samog rentiranja tiče - i da imam brdo love, pre bih iznajmila pecaroša da mi u prirodi kuva kafu, drži suncobran i sprema pastrmku za ručak, nego "Šanel" tašnu. Ma kakvu tašnicu da imaš i ma kakve cipelice da nosiš, muškarac će se fokusirati na totalno duge stvari. Stvarno sam ubeđena da brend haljinice muškarcu ne znače apsolutno ništa - samo ono što je ispod nje.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Haljine, 13 Aug 2012

Pa u neku ruku i neznaci :)

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru