Voleću te do zadnjeg smajlija

28 Jul 2012
Autor Kewa
507 pregleda

Rita je usplahireno i histerično jurcala po kući, plašeći se da ne zakasni. Pa ovo je njen najvažniji dan u životu - njeno venčanje... Malo je namestla kosu, pomislila na neobrijane noge i odmahnula glavom: "To mi je nebitno danas..." Zgrabila je šolju sa kafom i bacila se u stolicu, paleći računar. Njegov prozor na Messengeru je odmah iskočio - on je bio spreman. Zatim je iskočio i novi prozor - službeno lice.... Ceremonija je mogla da počne...

Voleću te do zadnjeg smajlija

Brak je društvena institucija kojom se reguliše odnos između dva (ili više) pojedinaca u svrhu zajedničkog života... bla bla... onda ide ono... u zdravlju i bolesti... u bogatstvu i nemaštini... do kraja života... moga... tvoga... i tako to. Gosti veseli... sala spremna... mladenci srećni... muzika... veselje... potrošena gomila novca... Klasična priča... klasičan događaj... A sad nešto drugo. Svojevremeno su "Spiegel", "BBC" i još neki mediji izbacili članak o braku iz ljubavi između gospodina Wiriadija i gospođe Rite. 52-godišnji fIzioterapeut Wiriadi je dve godine stariju Ritu sreo u jednoj od chat soba. Posle besomučnog kuckanja, usledili su telefonski pozivi, tona e-mailova, a na kraju su rešili da svoju ljubav krunišu brakom. Sobzirom da je Rita u Indoneziji, a Wiriadi u Americi, venčanje je obavljeno preko Instant- Messengera od strane jednog muslimanskog sveštenika. Rita i njen izabranik će se videti kada ona bude otišla za Ameriku (treba malo vremena da se skupi toliki novac za avionsku kartu), a za to vreme će nastaviti da se vole i sada već konzumiraju brak, preko interneta. Službeno lce koje ih je venčalo tvrdi da je brak apsolutno zakonski legalan, iako se mladenci nisu nikada videli.

Neki kažu da je takav brak neobavezujući, s obzirom da "strane" nisu prisutne. Međutim, Kalifornija, Kolorado, Teksas i Montana priznaju brakove koji su sklopljeni u prisustvu punomoćnika. Drugim rečima, samo jedan od bračnih partnera treba da bude prisutan. Poenta je da u tim državama jedno od budućih partnera (u ovom slučaju bi to bio g-din Wiriadi) zajedno sa punomoćnikom (bilo ko koga je Rita ovlastila), stane pred službeno lice i kaže sudbonosno "DA". Za to vreme je Rita za svojim računarom i budno prati kako se njeno venčanje odvija. Nije mi baš najjasnije u čemu je razlika, ali hajde... Nekako mi se baš svidela ideja da dvoje može sklopiti brak ispred svog ekrana. Tu su i zvanice.... S obzirom da nema materijalnog izdatka, mogu pozvati koliko god hoće ljudi. Ušteda na garderobi. On ne mora da nosi pantalone... Ona ne mora da kupuje venčanicu... Ne moraju ulagati u kupovinu novih stvari... Svatovi ne moraju da putuju na venčanje, niti da kupuju poklone i izlažu se troškovima. Mogu mailom poslati fenomenalan poklon i prelepe čestitke. Izljubiće se sa svima putem "kiss smajlija" i neće razmišljati da li je hrana dobra... da li se neko napio... Muziku mogu da puštaju kakvu požele. Ma... jednom rečju, venčanje iz snova. Prva bračna noć? Zaboga... pa kako su došli do braka, tako će da nastave i u njemu. Svi znamo šta je cyber sex. Konzumiranje braka je ovde još jedna od najlakših stvari. Da ne poverujete kolko ima cyber kapela koje vrše venčanja. Eto.... ništa više od tradicionalnog venčanja.... A onda, nakon nekog vremena braka, na vratima ti se pojavi osoba koja ti je... onako... malo poznata, ali nisi baš sigurna.... Liči malo na tvog cyber supruga, ali ti se čini da u prirodi izgleda bar 10 godina starije.... I zabogaaaa!! Gde mu je visina? Pa trebao bi da ima 190 cm... ovaj ti je jedva do ramena! On se smeška, skače na tebe uz urlik "ŽENO MOJAAA!!" .... a ti već razmišljaš kako da odradiš cyber razvod.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

4 komentara

 
Sandra, 29 Jul 2012

Mislim, ja sad imam čitav film u glavi na sta to liči. Dogovoriš vjenčanje, klikneš na www.wedding chapel i već si unutra, kakve limuzine i bakrači. Svi uzvanici su u isto vrijeme online i gledaju ceremoniju i sve super. A onda zjeb, taman u onom sudbonosnom trenu kad jedno mora reći DA - nestane signal i onda on nekom od uzvanika javlja na mobitel : de poruči mladoj da je zagrmilo, za tren se vraćam online. Mlada za to vrijeme dok čeka usput surfa po netu i onda je zvučni znak obavještava da joj je "budući muž" ušao u lobby. OK, ceremonija se nastavlja : "ovim prstenom te vjenčavam" (pa lupi na veliko O) a ona sva blista od srece : "Jao, kakav divan prsten". I onda matičar nastavlja : "Ponavljajte sada za mnom zavjet" "Voljet ću te i s onlineom i bez online-a" U to vrijeme ekipa s msn prozora gromoglasno plješće, slijedi čestitanje, prozori iskaču na ekranu na sve strane. A onda ide fešta, vidiš tamo neki kum zavaljen na trosjedu, pijan ko svinja, kuma pleše u kuhinji na stolu, starci mašu i usput na tv-u gledaju neku sapunicu... Vjenčanje iz snova. Al ima to i dobrih strana, kad ti druga polovina digne tlak ne moras se svađati, odeš iznenada u off pod izlikom "jao, nešto mi ometa signal...bla bla bla (pa ti mala pi*di koliko te volja). Ne moraš da slušaš kako srče, hrče,pušta tihomire,ne moraš da mu pereš,peglaš... Kako ova tehnologija napreduje, uskoro će se rađati i prve virtualne bebe. Zamislite im samo imena : Sajbermir,Monitorka,Tipko itd itd

Odgovori
 
Kewa, 29 Jul 2012

Pa to i jeste najbolja stvar. Sta je bitno u braku? Dobar sex i medjusobno razumevanje... Sta ces vise. Svoj brak upraznjavas kad hoces i koliko hoces. Fenomenalno! ON - OFF !

Odgovori
 
Sandra, 29 Jul 2012

A zamislite tek na šta liči cyber razvod.Znači po zakonu sve prije osnutka braka se ne dijeli dok sve što ste stekli zajedno u braku da. I sad pazi situaciju. Ona:"Želim da izdilitiraš sve moje textove pisane tebi do dana vjančanja!" On: "Ali zašto? Voljeo bih ipak imati neku uspomenu" Ona: "Ne! Polažem na njih autorska prava i to su samo MOJI tekstovi!" On: "OK,OK, u pravu si,to je pisano prije braka" Ona: "Oduzimam ti pravo da ulaziš pod mojim nickovima!"(i onda bjesomučno mijenja svih 57 passworda) Onda ide dio gdje dijele "imovinu stečenu u braku". Ona: "Zadržat ću one ruže što si mi tad i tad poslao" On: "Dobro,ja ću uzeti tvoje obnažene fotografije" Ona: "Uzet ću i pjesme što si mi pisao u zanosu" On: " Ja ću ako se slažeš sačuvati tekstove od tog i tog datuma" Ona: "Zašto baš od tada?" On: "Tu smo večer imali božanstven cybersex" Ona: " promijenit ću nick,nestat ću "iz ovoga grada" (ukucava www.xxxxx.com) On: "Da, tako je najbolje, ne želim te više nikada sresti na netu" (utipkava www.yyyyy.com) Slijedi obostrani delete.

Odgovori
 
Kewa, 29 Jul 2012

A zamisli prevara... On nju prevari sa "drugim prozorom" a ona mu za osvetu posalje masu trojanaca :)

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru