Furošiki patike još niste probali!

22 Sep 2015
798 pregleda

Za one koji se stalno žale na neudobnost sportske obuće iz serijske proizvodnje, italijanski proizvođač obuće Vibram pronašao je zanimljivo rešenje. Iako su odavno poznati po veoma neobičnim modelima, čini se da su ovog puta prevazišli sebe.

Furošiki patike još niste probali!

Nakon što su pre nekoliko godina na tržište izbacili svoje neobične „patike sa pet prstiju” dizajneri kompanije Vibram su osmislili sportsku obuću za još zahtevnije korisnike. Masaji Hašimotu, koji potpisuje ovaj model, kao inspiracija je poslužio furošiki, tradicionalni zavežljaj koji je tokom Edo perioda u japanskoj tradiciji korišćen za nošenje sitnica, prvenstveno odeće u javna kupatila.

Furošiki patike nemaju pertle. Nakon što se tkanina pričvršćena za đon omota oko stopala, fiksira se jednostavnom čičak trakom. Nazivaju ih i prvim „spakovanim stopalom” na svetu.

Iako bi se o estetskoj komponenti ovih patika moglo kvalitetno diskutovati, čelnici Vibrama su ubeđeni da će prodaja ići jednako dobro kao i kod njihovih ranijih inovativnih modela. Furošiki patike se za sada mogu naći samo u japanskim prodavnicama, po ceni od oko 140$. Proizvode se u pet boja i spremaju na osvajanje svetskog tržišta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru