Uvek tražite sedište do prozora

14 Oct 2014
785 pregleda

Iako postoje i praktični razlozi zašto je sedište do prozora u avionu najbolje, poput udobnijeg odmora i manje verovatnoće da će saputnici po vama nešto prosuti ili vas pomerati dok ustaju, pogled koji ćete imati je neprocenjiva prednost.

Uvek tražite sedište do prozora

Pogled na našu planetu iz vazduha je sasvim posebno iskustvo. Priroda, gradovi, izlazak i zalazak sunca, pa čak i sami oblaci predstavljaju lepote koje svaki put doživljavamo kao nešto novo i zadivljujuće. Evo nekoliko prizora viđenih kroz prozor aviona:

Svi znamo kakav je osećaj unutar područja oluje, ali ovakav pogled na neko lokalno nevreme iz daleka je neverovatan.

Pomračenje Sunca posmatrano iz aviona, sa visine od 13km.

Ne morate se popeti na Klimandžaro da biste imali osećaj kao da hodate po najvišim vrhovima Afrike. Vulkanske vrhove Širu, Mavenzi i Kibo posmatrajte sa oblaka.

Svu lepotu najmoćnijijeg vodopada na svetu, Kajetura u Gvajani, možete videti samo iz aviona.

Pogled iz vazduha reći će vam zašto mnogi Norvešku smatraju za jednu od najlepših država na planeti.

Nasmejaće vas retki oblaci koji izgledaju kao loptice pamuka.

Videćete kako iz oblaka izranja sveti simbol Japana, elegantna, kupasta planina Fudži, živa metafora večnosti.

Nebitno je da li letite negde daleko, na egzotične lokacije, ili sasvim blizu. Dovoljno je da vidite jedan običan izlazak ili zalazak sunca, da vas podseti gde idete ili kome se vraćate.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 17 Mar 2015

Za svojih 57 godina života, samo četiri puta sam leteo avionom i doživeo nešto od prikazanih motiva! Tačno pre 20 godina, davne 1995-te, leteo sam na relacijama Beograd-Rim-Toronto, Toronto-Vankuver i nazad. Letovi su bili dugi: od Beograda do Toronta, let je trajao 8 a od Toronta do Vankuvera oko 6 sati! Tokom tih letova, u tri navrata, sedeo sam pored prozora i doživljavao nezaboravne trenutke! Ipak, za mene su najimpresivniji detalji bili tokom sletanja i poletanja, kada sam, sa puno pažnje i emocija, posmatrao pejzaže i prelepe krajolike, naseljena mesta i sve ono što su Majka Priroda i čovek stvorili...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru