Skijaški hotel budućnosti

02 Feb 2013
163 pregleda

Futuristički hotel The North Slope (Severna padina) je zasad samo idejni projekat arhitekte Michael Jantzen-a. Pripada Eco friendly programu a osmišljen je tako da ga energetski napaju sunce i vetar.

Skijaški hotel budućnosti

Za njegovu izgradnju bi se koristili najpogodniji održivi građevinski materijali koji se mogu naći na tržištu. Bio bi snabdeven je velikim i fleksibilnim foto ćelijama i turbinama koje bi akumulirale sunčevu energiju i energiju vetra, a koje bi se koristile za većinu električnih potreba objekta.

Hotel sadrži 95 luksuzno opremljenih soba sa prozorima sa "pametnom ventilacijom" za propuštanje svežeg vazduha i posebnim senčenjem koji bi obezbeđivali prijatnu temperaturu tokom cele godine.

Specifičnosti ovog hotela su neobičan oblik i ski staza koja vodi od njegovog vrha do podnožja objekta odakle bi gosti liftom ponovo dolazili do vrha gde bi bio smešten bar, u kome bi pre spusta mogli da popiju neki osvežavajući napitak ili jednostavno uživaju u pogledu.

Skijanje bi bilo moguće i kada nema snega, jer bi staza bila obložena specijalnom skijaškom podlogom. Bila bi opremljena i kanalima za sakupljanje kišnice i snega u vreme topljenja, a ta voda bi se koristila za potrebe hotela.

Planirane su i mnoge druge pogodnosti za goste koje bi se nalazile u samom hotelu i u njegovoj neposrednoj blizini a koje bi takođe bile u duhu Eco friendly programa. Sam autor kaže da je želeo da pokaže da i najluksuzniji objekti mogu biti izgrađeni na prijateljski način prema planeti.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru