Palata u jezeru, najlepši hotel Azije i Pacifika

30 Oct 2013
Autor Mirjana
853 pregleda

Kao svetlucava fatamorgana na sred jezera Pichola, hotel Palata u jezeru (Lake Palace) predstavlja jednu od najlepših znamenitosti Indije.

Palata u jezeru, najlepši hotel Azije i Pacifika

Smeštena je u gradu Udaipuru, a igrađena je između 1743 i 1746 po zamisli Maharana Jagata Singha II, 62. naslednika dinastije Mevar od Udaipura. Ime palate je nekada bilo Jan Niwas i služila je kao letnja kraljevska rezidencija. Izgrađena je na temeljima prirodne stene površine 4 hektara na ostrvu Jag Niwas. Kada je nivo vode poraste, svi tragovi ostrva nestaju u jezeru, a palata izgleda kao da pluta na vodi.

Nakon što je mnogim generacijama koje su došle posle Jagata Singha služila kao dom, 1960 je pretvorena u luksuzni hotel. Kompanija Taj Hotels Resorts je 1971 preuzela upravu nad hotelom, renovirala ga i proširila za još 75 soba. Danas, raskošni enterijer i kraljevska usluga daju uvid u davna vremena kada su na ovom mestu uživali vladari. Vožnja čamcem je često jedini način da se dođe do hotela gde goste očekuje uživanje u ručno rezbarenom drvenom nameštaju, živopisnim muralima i skupocenim svilenim tkaninama dostojnim kraljeva.

2012. godine, Palata u jezeru je proglašena za najbolji hotel u Aziji i Pacifiku.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru