Ribe sa prozorom u svet

12 Jul 2015
342 pregleda

Jedan mali, ali veoma zanimljiv izum sada omogućava ribama iz dekorativnih ribnjaka da posmatraju svoju okolinu izvan vode. Kupola za ribe postala je hit među vlasnicima ribnjaka i zaljubljenicima u ovaj hobi.

Ribe sa prozorom u svet

Zahvaljujući holandskoj firmi Velda, ribe iz dekorativnih ribnjaka koji krase parkove i dvorišta sada postaju vidljivije i zanimljivije prolaznicima, ali njihovo ponašanje u kupoli svedoči da i same uživaju u ovom jednostavnom izumu. Kupola, u zavisnosti od veličine, košta od 100€ naviše i instalira se lako, jednostavnim sklapanjem dva dela. Iz centralnog dela se potom ispumpa vazduh da bi voda prodrla u unutrašnjost i kupola je spremna za upotrebu.

Iako su kupole lagane i pokretne, ribe koje ih okupiraju zbog težine vode ne mogu da ih dislociraju, što obećava sate zabave posmatračima, ali i mogućnost upotrebe na većim mirnim vodama poput veštačkih jezera. Navesti ribe da zavole kupolu je lako. Vlasnici strateški postave granule hrane da plutaju po površini vode u kupoli, da bi je ribe prepoznale i zapamtile kao bezbedno i prijateljsko mesto.

Danas je kupola za ribe dostupna u nekoliko veličina, gde je največa prečnika oko 1m. Pošto je ideju moguće proširiti, mnogi več razmišljaju kako da u svoje ribnjake instaliraju znatno veće kupole i tako dobiju 2 u 1, i ribnjak i akvarijum.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru