Pravo vreme za flert

05 Apr 2013
Autor Tea
803 pregleda

Česte promene vremena, ekonomska situacija, problemi na poslu i surova svakodnevica kojom smo okruženi, dovode nas do depresivnog stanja i osećaja usamljenosti i nepripadanja. Ono što svakako može da vam popravi raspoloženje i ulepša jedan tmuran, kišoviti dan, je flert.

Pravo vreme za flert

Kada bi vas sad neko probudio iz duboke kome, stavio vam stolicu pored prozora i pitao koje je godišnje doba, sigurno ne biste znali tačan odgovor. Tmurno vreme, košava i kiša u koju upravo gledate, sigurno ne odaju proleće koje je po kalendaru odavno počelo i koje po automatizmu treba da javi osećaj nekog čudnog isčekivanja nečeg lepog i uzbudljivog.

Astrolozi kažu da dolaskom proleća, Sunce ulazi u znak Ovna, koji je po prirodi optimista, dinamičan, preduzimljiv, seksualno aktivan i koji je pod jakim uticajem planete Mars, koja simbolizuje seksulanu energiju.

Još u doba strogog kodeksa viktorijanskog udvaranja, flert se smatrao zabavom i bio je dozvoljen. Odigravao se na suptilan način korišćenjem utvrđenih nemih znakova, pokreta lepezom, suncobranom ili rukavica uz pomoć kojih su džentlmeni primali neverbalne poruke dama sa kojima su flertovali.

Suptilan flert je jedan od načina da podignete samopouzdanje, da dobijete potvrdu da se dopadate drugima, da izazivate interesovanje, ali i da se dobro zabavite i sami sebi ulepšate dan. Flert nikoga ni na šta ne obavezuje, niti je garancija za bilo šta — osim međusobnog dopadanja.

Mada se pod pojmom flert, najčešće smatra upuštanje u razvijanje romantične ili samo seksualne veze, ovaj pojam u sebi obuhvata mnogo šire značenje. Flert pre svega podrazumeva stvaranje u sebi i drugima osećaj samouvažavanja preko uspostavljanja uzajamno toplih odnosa.

Flertovanje je i način da se razbije poslovna monotonija. Ljudi, kao svesna i inovativna bića, na ovaj način svoj posao pokušavaju da učine lakšim i zanimljivijim. Pod flertovanjem na radnom mestu se podrazumeva prijateljsko raspoloženje prema drugima, prirodno i iskreno osmehivanje, pristojan razgovor bez uvredljivih i vulgarnih seksualnih insinuacija.

Sa druge strane, stvaranje dobre atmosfere među kolegama će svakako uticati na postizanje uspeha u poslu. Način flerta koji podrazumeva da se doterate, da se svakome ljubazno nasmešite, date umeren kompliment i kažete po neku primerenu šalu, često će vam i gvozdena vrata otvoriti. Naravno, sve ovo će dati uspeha samo ukoliko ste umereni u ophođenju sa suprotinm polom i ako tom prilikom ne prelazite granice pristojnosti.

Kad je najbolje vreme da počnete? Odmah! Bez obzira na kišu i tmurno vreme koje vas čini depresivnim, porazgovarajte prijatno sa poštarom, osmehnite se prolaznicima u prodavnici, saslušajte onog ko sedi sa vama u prevozu, pozdravite čistačicu u vašoj zgradi i uvek se našalite na sopstveni račun ako nešto pogrešite.

Volite ljude i volite život – to je flert.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru