Seks ili srodna duša?

02 Sep 2012
Autor Kewa
1842 pregleda

Dobar seks, ili imate ili nemate. Nemojte mnogo da razbijate glavu za džabe. Ako prema partneru nikada niste osetili onu životinjsku, magnetsku privlačnost, nikada i nećete. To se ne stvara vremenom. Jednostavno – ne postoji hemija.

Seks ili srodna duša?

Nekome to jako smeta, ali nekome ne. Neko će pristati da živi u vezi u kojoj je nezadovoljan seksom, jer je zadovoljan nekim drugim aspektima u vezi. Srodne duše se retko nalaze. Uzajamno poštovanje, ista interesovanja, prijateljstvo, lojalnost i da pomenem prihvatanje od strane okoline, koje itekako ima uticaja.

Ovakve duge veze je prilično teško prekinuti, jer je problem u “povezanosti” van spavaće sobe. Žene ne žele povrediti muškarčev ego, pa se samo upliću još više. Da li ćete pristati na “savršenu” vezu na uštrp dobrog seksa? Da li stvarno treba birati između ljubavi i seksa?

Kao prvo, morate da znate šta hoćete. Kada to shvatite, onda morate sa partnerom o tome da razgovarate. Kao drugo… kakvi ste vi u krevetu? Ne možete nekoga da krivite za nešto što vam ne pruža, ako ni vi to ne radite.

Za dobar seks, važno je da znate šta partner voli, šta ga uzbuđuje, a za to je bitna komunikacija. Najveći problem je što se žene uglavnom ustručavaju da vode ovu vrstu razgovora, zbog bojazni da ih muškarci ne okarakterišu kao lascivne. Drugi problem je što pokretanje te teme muškarac može shvatiti kao kritiku na njegov račun.

Naravno da za sve postoji rešenje. Ukoliko ste našli svoju srodnu dušu, što je mnogo teže nego dobrog ljubavnika, nemojte da odustajete dok ne uradite sve što je u vašoj moći. Ženski trikovi tipa: “…pročitala sam negde, pa sam mislila da probamo…” mogu da budu savršeno rešenje. Za uspešan seks morate ostaviti tradicionalizam po strani. Seks je sastavni deo partnerskog odnosa i ne sme biti prepreka pri postizanju sklada, koje dolaze uglavnom zbog nesposobnosti partnera da otvoreno izrazi neslaganje. Komunikacija i kompromis su put ka obostranom zadovoljstvu i skladu.

Dakle, drage žene, ukoliko želite da ostanete „fine“ jer je vaš muškarac savršen materijal za udaju, provedite ostatak života uz osrednji seks, ali uzajamno razumevanje i poštovanje. Odluka je na vama.

Nasuprot tim dužim vezama, sve je više žena koje traže samo “seks kombinaciju” – kres šemu. Nove generacije žele samostalnost, društveni status, nezavisnost i karijeru. Želja da imaju muškarca “na ofingeru” koji će doći na telefonski poziv ili posle SMS poruke, je ipak kod većine žena zamka u koju se same hvataju. Ma šta pricale o nezavisnosti, o kombinacijama, slobodi u seksu, žene uglavnom žele emotivnu vezu i posvećenost. Naravno da ima onih koje se u ovakve odnose upuštaju isključivo radi seksualnog uživanja, međutim, većina njih se potajno nada da takav odnos može da se eventualno produbi i postane nešto više. I u neobaveznom seksu, žene često ostaju emotivno i seksualno nezadovoljne, iz prostog razloga što uvek žele “nešto više”.

Slabiji pol je postao dovoljno emancipovan da može da se ponaša potpuno ravnopravno sa muškim svetom. Međutim, učestali odnosi sa partnerima “za poneti”, dovode do situacije da onog trenutka kada poželite da ostvarite pravu, emotivnu vezu, razumevanje i ljubav, nećete umeti da se snađete i egzistirate u toj vezi. Ovo nije nikakvo držanje predavanja ili osuda bilo kakve vrste. Jednostavno, tokom godina menjamo želje i prioritete. Ono što smo imali kada smo bili “mladi i ludi”, jednoga dana nam neće biti dovoljno.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Štef, 02 Sep 2012

Za jednu zdravu vezu je potrebno oboje. Ako se slažete na svim drugim poljima, ni u krevetu ne bi smjelo biti problema. Seks nije znanstvena fantastika. Vrlo se lako može "naučiti", prilagoditi partneru. Ne volimo svi iste stvari... kako ni općenito, tako ni u seksu. Zato je vrlo važna komunikacija, a partner će sigurno pokušati maksimalno ugoditi ako mu je stalo. Nisam za tzv. "kres kombinacije". Tvrdim da takav seks nikad ne može biti toliko dobar kao onaj gdje su prisutne emocije.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru