Nacrtajte svog partnera, ako smete!

25 Oct 2014
Autor Tea
365 pregleda

Bliskost je svakako reč koja zauzima važno mesto u opisu duge i zdrave ljubavne veze. Ona je nešto što se podrazumeva. Šta bi se dogodilo ako biste sada zažmurili i zamislili osobu sa kojom živite? Kako biste je nacrtali?

Nacrtajte svog partnera, ako smete!

Mada se pretpostavlja da partneri koji su dugo zajedno znaju kako onaj drugi izgleda, „Couples Draw Each Other By Memory“ je dao veoma duhovite rezultate.

Osim što se pokazalo da je crtanje partnera prema sećanju veoma težak zadatak, ovo istraživanje je i otvorilo pitanje: kakvim to suludim tempom života živimo ako nekada ne znamo ni boju očiju svoje drage osobe?

Razumljivo je što su se neki i uvredili. Ugledavši portret koji je nacrtao njen dečko, jedna devojka je razočarano izjavila: "Izgledam kao zla i jeftina žena".

Naravno bilo je i onih koji jednostavno ne znaju da crtaju, pa su pokušali svoje skromno umetničko delo duhovito da opravdaju: “Ja do sada nisam shvatao da ti pomalo ličiš na E.T-a”.

Živimo u instant kulturi u kojoj je sve postalo brzo. Priviknuti na taj tempo, ljubav “trošimo” kao i ostale proizvode koji su nam neophodni ali su sa ograničenim rokom trajanja. Za par meseci ili nedelja, sve češće uspevamo da prođemo kroz sve faze jedne ljubavne veze: od zaljubljivanja, brzog odljubljivanja, do raskida i potrage za novim partnerom. Dok se nekada ljubav gradila, danas se sve češće očekuje gotov proizvod.

Ukoliko ste sigurni u svoju vezu, pokušajte da nacrtate svog partnera, ali budite obazrivi. U savremenom partnerskom odnosu nikada ne znate gde i kako možete da natrčite na „minu“.

Evo kako su to oni uradili.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru