Otvoreno prvenstvo Beograda u dizanju tegova

05 Mar 2014
818 pregleda

gost autor: Dušan Alilomov

U nedelju, 2.03.2014, na stadionu Partizana održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dizanju tegova, na kojem je nastupio do sada rekordan broj takmičara.

Otvoreno prvenstvo Beograda u dizanju tegova

Takmičenje je otvorio predsednik Saveza Beograda za dizanje tegova Igor Jagličić koji je svim učesnicima poželeo puno sreće i uspeha. Gostima i sponzorima se zahvalio i sekratar SBDT Nikola Alilomov koji je napravio uvod u veoma interesantan revijalni deo. Nakon ceremonije otvaranja na podijum je izašao Petar Milenković, naš reprezentativac u paraolimpijskom dizanju tegova i sa podignutih neverovatnih 230 kg u disciplini bench press-a pokazao koliki se potencijal krije u njemu.

U kratkom intervju koji je dao nakon uspešnog nastupa, ovaj sjajni momak i sportista zahvalio se na pozivu Savezu Beograda i na njihovom nastojanju da promoviše paraolimpijski sport u Srbiji. Tom prilikom on je ukazao na probleme sa kojima se svakodnevno susreće iako po rezultatima zaslužuje da bude tretiran kao heroj nacije. Međutim, niski udarci i lažna obećanja funkcionera i političara Petru su samo dodatna motivacija da iz svega izađe još jači, pa je ovom prilikom najavio nastup i sigurnu zlatnu medalju na narednom evropskom prvenstvu koje je na programu naredne godine.

Svoje oduševljenje onim što je video nije krio ni popularni Škabo, član grupe „Beogradski sindikat“ koji je i ovoga puta svojim prisustvom obradovao brojnu publiku, među kojom je bila i grupa dečaka iz zavoda za vaspitanje dece „Vasa Stajić“, koji su već tradicionalno gosti svakog takmičenja u organizaciji Saveza Beograda za dizanje tegova.

U takmičarskom delu među muškarcima najuspešniji su bili Slađan Petrović (KDT Banjica), Jovan Dodić (KDT Banjica) i Ivan Šen (KDT Srem). Kod žena najbolje rezultate postigli su Silvana Vukas (KDT Sport Active), Tijana Stevanović (KDT Partizan) i Anica Jovanović (KDT Banjica).

Publika je sa oduševljenjem ispratila i nastup najmlađeg takmičara, dvanaestogodišnjeg Milorada Stajića, koji je prvi put nastupio na prvenstvu Beograda.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru