Dejana Bajić - još jedna srpska olako izgubljena neponovljivost

10 Dec 2012
Autor Tea
919 pregleda
Dejana Bajić - još jedna srpska olako izgubljena neponovljivost

Kako Ministarstvo omladine i sporta Srbije nije našlo adekvatan način da Dejanu Bajić, devojčicu izuzetnog baletskog talenta, prijavi za svetstko takmičenje u modernom plesu, ona je nadmašivši prošlogodišnju prvakinju sveta iz Rusije trijumfovala, ali pod zastavom naše susedne države.

Na nedavno završenom svetskom prvenstvu u modernom plesu održanom u Nemačkoj, u izuzetno teškoj konkurenciji Dejana Bajić je uspela da prođe kvalifikacije, da se plasira u finale i da zasluženo osvoji titulu svetskog prvaka u show danceu u kategoriji dece.

Na pobedničkom tronu, Dejana nije sakrivala suze radosnice dok je primala trofej uz zvuke himne Crne Gore. Na pitanje kako se oseća što nije igrala pod zastavom svoje zemlje, jedanaestogodišnja Dejana je odgovorila: “Sve je to politika. Ja samo želim da se takmičim u onome što volim”. “

Roditelji su se obratili prvo Ministarstvu omladine i sporta Srbije. “Bilo je potrebno samo da je neko zvanično prijavi za ovo takmičenje”, kaže njena majka Danijela i dodaje: “novac smo sami sakupili”. Pošto naše Ministarstvo nije pronašlo "adekvatan način" da Dejanu prijavi, ona je na takmičenje otišla pod zastavom one države koja je njen talenat prepoznala i podržala.

Sa svojih 11 godina, ova divna devojčica je već imala mnogo trofeja kao pobednica takmičenja u šou-densu i džez baletu. Naša publika je zna pre svega kao finalistkinju tv emisije „Ja imam talenat”. Sada je krasi i ova velika titula svestkog prvaka.

Dejana je odličan đak. Pored osnovne škole pohađa i baletsku školu, dok na časove šou-densa ide tek uveče. Sve radi sa lakoćom, a zahtevne koreografije za nju su samo igra.

„Sa Dejanom radim svaki dan ali kroz igru”, objašnjava trener i koreograf Gordana Orešanin i dodaje da za svega dva sata može da osmisli koreografiju kojom je oduševila publiku, ali da se ta koreografija zatim veoma dugo razrađuje i koriguje kako bi sve bilo perfektno.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru