Lozničanke osvojile Evropu!

28 May 2013
330 pregleda

Powerlifting, relativno nova sportska grana, nastala sredinom prošlog veka, predstavlja osnovu svih sportova snage. Sastoji se od tri discipline: čučnja, benča i mrtvog dizanja. Cilj svake discipline je podići i zadržati što veću težinu.

Lozničanke osvojile Evropu!

Pre nešto više od mesec dana, građani Loznice bili su ponosni na članice kluba „Lady Gym“ koje su se tada plasirale na Evropsko takmičenje u disciplini Bench Press. Prvi put u našoj zemlji je, u Knjaževcu, od 20.-25. maja 2013. organizovano Evropsko prvenstvo u Powerliftingu.

Našu zemlju predstavljale su članice kluba „Lady Gym“ iz Loznice, i opravdale to što ih sa ponosom zovu zlatne Lozničanke. Takmičarke su osvojile prva mesta u svojim kategorijama, i na taj način ostvarile istorijski uspeh u svetu lozničkog sporta.

Najmlađa takmičarka Tamara Bradonjićje apsolutni juniorski šampion Evrope, sa svojih 15,5 godina. Prvo mesto osvojila je u triatlonu (čučanj, benč i mrtvo dizanje), uz dva svetska tinejdžerska rekorda (do 17 godina) u čučnju - 112,5 kg i mrtvom dizanju - 130 kg! Tamara je najveći svetski talenat u Powerliftingu i ubedljivo najbolji mladi sportista grada Loznice.

Seniorka Anita Ilić, u kategoriji do 52 kg, oborila je Evropski rekord u mrtvom dizanju sa 112,5 kg.

Veteranka Nevena Lekić, koja je ujedno i trener, postala je prvak Evrope u benču i triatlonu u kategoriji do 48 kg, sa podignutih 100 kg.

Najstarija takmičarka, Mila Jakovljević, nastupila je u kategoriji do 75 kg u veteranima od 55-60 godina, i osvojila prvo mesto u apsolutnoj kategoriji veterana.

Iza ovih snažnih i zlatnih devojaka je tri ipo godine napornog treniranja i rada. Njihova sezona nije završena sa ovim trofejima, jer ih čeka svetsko takmičenje, koje će biti organizovano od 22.-28. septembra u Mađarskoj.

Uspele smo da se popnemo i na ovaj stepenik, daćemo sve od sebe da se popnemo i na sledeći i tako pokažemo da smo najjače ne samo u Evropi, nego i u svetu- reči su ovih sjajnih devojaka.

Već sada započinju sa napornim i zahtevnim treninzima, uz obećanje da će oboriti dosadašnje svetske rekorde, i ponovo se popeti na pobedničko postolje uz zvuke naše himne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru