Neobuzdani zuk ples

01 May 2014
Autor Tea
663 pregleda

Ples koji je mešavinom ritma, pokreta i osećanja potpuno osvojio svet – zuk (zouk) ples, slobodnim izražajem, neobuzdanošću i erotikom nadahnjuje ne samo one koji plešu, već i sve one koji ovu igru posmatraju.

Neobuzdani zuk ples

Nakon brojnih uspona i padova, lambada je kao muzički pravac prestala da postoji, a oni koji su voleli ovu vrstu plesa su počeli svoje emocije da izražavaju uz druge ritmove koji su doveli do nove plesne atrakcije koja sve više osvaja svet – zuk brazilski ples. Sporiji ritam je doveo do toga da se ovaj ples vratio izvornom izgledu, akrobacije su nestale, partneri su se približili, sloboda izražavanja emocija došla je u prvi plan što je ovoj igri vratilo titulu senzualnog plesa.

Zuk je kao muzički pravac nastao na Karibima još osamdesetih, da bi nešto kasnije grupa „Kassav“ počela da komponuje muziku kombinujući tradicionalne karipske ritmove sa zvukom ritam mašine i sintisajzera. Čuvši ove zvuke, Brazilci su počeli uz nju da plešu u stilu lambade zadržavši graciozan pokret telom i okret glavom, ali sporije i slobodnije. Baš kao što sama reč zuk (zouk) u prevodu znači žurka, ovaj muzičko – plesni pravac je u vidu velike svetkse žurke postao prava atrakcija.

Zuk kongresi se u Holandiji već tradicionalno održavaju svake godine, a u utorak počinje drugi kongres zuka u Majamiju na kome se očekuje prisustvo hiljade ljudi.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru