Nedodirljivi (Intouchables)

16 Jul 2012
Autor Mirjana
163 pregleda

Zasluženo najgledaniji film snimljen van engleskog govornog područja je priča o mladom emigrantu Drissu koji sem egzistencijalnih problema ima i probleme sa zakonom, i bogatog kvadriplegičara Phillipea.

Efektne i nenategnute anegdote prate tešku emotivnu priču oba aktera, suočena sa egsistencijalnim problemima i emotivnim ispadima. Preko 35 miliona ljudi je pogledalo ovaj film koji je baziran na istinitom događaju, a sjajna glumačka ekipa predvođena Omarom Syom i Françoisom Cluzetom se uspešno izborila da u ovoj priči neizbežna patetika ne postane bljutava i preslađena.

Film izuzetnu gledanost duguje i jednoj posebnoj vrsti otvorenosti, gde se ljudi, situacije i stanja nazivaju pravim imenom, bez nepotrebnog ulepšavanja, i na granici pristojnosti. Takvu avanturu bi američka produkcija teško sebi dozvolila. Film potpisuju reditelj i scenarista Olivier Nakache i Eric Toledano.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru