Čudesni Spajdermen

17 Jul 2012
Autor Bojana
172 pregleda

Dobrodošli u sjajnu filmsku avanturu Marka Veba. Šta imamo ovde? Priču o dečaku koga su roditelji ostavili, priču o autsajderu, tipičnu Marvelovsku potku, veliku storiju o ljubavi, odlične specijalne efekte, elemente kojima se odaje počast "Godzili" i sjajnu bioskopsku zabavu koja nosi naslov "Čudesni Spajdermen" (The Amaizing Spider-Man).

Film ima dve vizuelne verzije, ali budući da smo deca novog doba, svakako bi ga trebalo pogledati u bioskopu sa 3D naočarama na nosu. Tako će biti zabavnije i uverljivije. To je način da radnju koju iznose Endru Garfild, Ema Stoun, Ris Ifans, Seli Fild i Martin Šin udahnete na najbolji način.

Da bi se što bolje pripremio za ulogu čoveka-pauka, Endru je proučavao pokrete pauka i trudio se da ih u što većoj meri ugradi u svoj lik jer, kako je objasnio, "Parker nije čovek-pauk samo zbog toga što nosi masku, već i zbog načina kretanja".

Ali, nije sve išlo kao po loju za mlađanog Garfilda. Pre nego što je izabran za ulogu Pitera Parkera u igri su bile njegove (poznatije) kolege: Džozef Gordon-Levit, Robert Patison, Džejmi Bel, Danijel Redklif, Zak Efron i Aron Džonson. Međutim, Mark Veb je svoju odluku da baš Endruu dodeli glavnu ulogu obrazložio činjenicom da "oni koji poznaju ovog mladog glumca shvataju da je neverovatno talentovan i da se retko sreće takva kombinacija inteligencije, duhovitosti i humanosti" dodajući da je potpuno siguran da će svi voleti Endrua Garfilda kao Pitera Parkera.

Iako će radnja ovog filma, objavljenog na pedeseti rođendan Spajdermena, ostati u tajnosti dok ne izađete iz bioskopske sale, trebalo bi napomenuti da već na sredini ostvarenja postaje očigledno da nam sledi (makar) još jedan nastavak. Mali spoiler možda predstavlja činjenica da se Veb zaista potrudio da pokaže svu veličinu "malog čoveka" pa su samim tim bageristi i kranisti u ovom filmu apsolutni carevi.

Inače, pre velike svetske premijere Marvel Entertainment je objavljivao video klipove koji su najavljivali film. O tome da nema posvećenije publike od obožavalaca SF-a najbolje govori činjenica da su fanovi priča o čoveku-pauku napravili klip, u trajanju od 25 minuta, u kome su pre premijere pokušali da rekonstruišu događaje u filmu. Nama taj klip sad nije potreban. Pogledajte zvanični promo video i pravac u bioskop!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru