Film o Hičkoku uskoro u kinima

24 Oct 2012
Autor Sena
116 pregleda

Alfred Hičkok rodio se 1899.g., kao sin voćara Williama i njegove žene Emme koji su ga odgajali u strogom katoličkom duhu. U skladu s tim je birao i školovanje pa  se opredelio za školu koju su vodili jezuiti, da bi kasnije studirao umetnost.  Prva prilika da se okuša u režiranju ukazala mu se nakon što se jedan redatelj iz studija razbolio pa je  „Always tell your wife“ preuzeo Hičkok i naravno pobrao uspeh.

Impresionirani njegovim radom, čelnici studija mu zadaju nove zadatke, koje Hičkok opet s velikim uspehom rešava. Njegova je karijera započela u Velikoj Britaniji, no tokom vremena poprimala je sve veće  razmere – u toku svog života snima više od pedesetak filmova. Smatraju ga izumiteljem trilera i filmova strave kao žanra.

U toku svog stvaralaštva šest je puta bio nominiran za Oskara ali ga nikada nije dobio, jedina nagrada koja mu je uručena je ona za životno delo.

Početkom 2013.g. u kina stiže film o ovom slavnom režiseru. Naime, radi se o ljubavnoj priči  između Alfreda Hitchcocka i Alme Revile tokom snimanja Hitchcockovog filma Psiho iz 1959 godine.Film prati Hitchcockov mukotrpni proces rada na ovom horor-klasiku.

Ulogu samog Alfreda tumači Anthony Hopkins, dok je u ulozi njegove supruge glumica Helen  Mirren. Osim navedenih poznatih imena, tu se nalaze još i ništa manje poznati: Scarlet Johansson, James D'Arcy, Jessica Biel…

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru