„Znaci”

31 May 2013
333 pregleda

Kratki film „Signs“(Znaci) australijskog reditelja Patricka Hughesa, poznatijeg po dugometražnom ostvarenju Red Hill, pregledalo je od 2009. godine samo na YouTubu preko devet miliona ljudi.

„Znaci”

Slojevita priča, smeštena u dvanaestominutni film bez ijednog dijaloga, prikazuje život usamljenog i depresivnog mladića Jasona, zarobljenog u svakodnevnoj rutini, koji počinje da komunicira sa devojkom iz susedne poslovne zgrade preko znakova koje ispisuju na kancelarijskom papiru.

U svetu koji je opsednut društvenim umrežavanjem, mobilnom tehnologijom i instant konzumacijom privlačnosti, oprezna i čista komunikacija ispisana na papiru postaje snažan pokretač pravih emocija.

Iako je nastao kao projekat korporativnog sponzorstva u okviru Schweppes Online Film Festivala, stručna kritika je prepoznala posebnost poruke koju film šalje, i nagradila „Signs“Zlatnim lavom na Kanskom festivalu 2009. godine. Ukoliko već niste, ovde možete pogledati ovo zanimljivo ostvarenje.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru