Muške nevolje sa ženskom emancipacijom

27 Sep 2012
Autor D.L.
381 pregleda

Ako muškarac govori ženi ''prljave reči'' dobije tužbu za seksualno uznemiravanje, a ako žena govori ''prljave reči'' muškarcu, opet muškarac dobije, ali račun od 40 din/min plus PDV. Prošlog leta se u Omoljici kraj Pančeva desio jedan događaj koji bi trebao da se nađe u Riplijevom ''Verovali ili ne''.

Muške nevolje sa ženskom emancipacijom

M.M. star 28 godina je, iz svog dvorišta, ugledao komšinicu kako se sunča u toplesu, u njenom dvorištu. Komšinica ga je ugledala, i naravno, tužila za seksualno uznemiravanje. Rešen da joj se osveti, nakon par dana se on skinuo go i legao da se sunča znajući da će ga komšinica ugledati čim izađe iz kuće. Tako je i bilo, a on je opet dobio tužbu za seksualno uznemiravanje.

Gde je tu pravda, i da li uopšte postoji?

Žene su se 1910. godine, zahvaljujući Klari Cetkin (prve priznate feministkinje koja se borila za pravo žena na slobodnu ljubav, razvod braka i abortus), izborile za svoja prava u savremenom svetu. Da li smo tim činom mi muškarci, po defaltu prirodnih zakona, izgubili i ono malo znanja što smo imali o njima (bar oni koji su ga imali ili mislili da ga imaju)?

Celog njegovog detinjstva, roditelji uče dečake da su devojčice nežnije, slabije od njih i da ih treba poštovati, ne dirati, pomagati im u nevolji (otud ona vuča za kike, stavljanje raznih vodozemaca u njihove školske torbe, lepljenje žvaka na stolice, itd). A onda dečaci odrastu i nađu se u tako velikim problemima o kojima nisu ni sanjali. Ako pokušaju da pomognu nekoj devojci u nevolji, odmah bivaju optuženi da ne poštuju njenu (žensku) sposobnost da se sama snađe. Pokušajte devojci da otvorite vrata, dobićete pogled koji vas trenutno proglašava zrelim za neku psihološku ustanovu. Ako pokušate nekoj ženi da platite piće, ili ručak, imate dve opcije, ili je smatrate nesposobnom da zarađuje ili je želite jeftino smotati i odvući u krevet. Ne valja ni jedno ni drugo, u svakom slučaju ste nagrabusili. Sa druge strane, ako ne učinite ni jedno od prethodno navedenog, vi ste prljavi šovinista, najnazadniji Homo-balkanikus, koji je tipičan primer mentalnog stanja muške populacije u njenom (ženskom) okruženju.

Kada žena odluči da nađe posao, ne dao vam Bog da je u tome odgovarate ili pokušavati da je sprečite, jer vi je želite zatvoriti u kuću kao da je srednji vek, a ne 21! Kada umorna dođe sa posla ona mora da obavi sve one ''ženske'' obaveze koje vi nikako ne umete da obavite kao ona, jer samo žene to umeju. Ako pokušate da joj pomognete, opet će vas optužiti da je smatrate nesposobnom da se brine o kući i porodici. I uvek će naći snage da vam prigovori ako je vama na poslu teško, jer, kako ona može sve to a vi ne možete.

Jedini zaključak koji se može doneti na osnovu svega ovog gore navedenog je: muškarci, pomirite se sa sudbinom da će vam život biti pakao ako podhitno ne počnete da razumete savremene žene i prilagodite se njihovom načinu razmišljanja (ako ga ikada shvatite ili žena ima milosti da vam kaže o čemu se radi). Ako ne uspete u tome...Ili se ne ženite, ili se preselite u Holandiju, nađite nekog istomišljenika i sklopite brak iz koristi, tamo je to moguće (bar vam niko neće prigovarati zbog daske na WC šolji). Žene su ipak jači pol od nas muškaraca, priznali mi to ili ne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

2 komentara

 
sretni slobodnjak, 27 Sep 2012

Kako sve tacno receno/napisano/ ! Moj prijatelj prica kako se divno ponas'o prema zeni a ona ga opet ostavi jer.... Kaze:"Prolazio sam kolima s posla kuci/njenoj kuci/,vidio je na stanici da ceka bus i ne htio je povesti jer...sto da joj kvarim njen ritual vracanja kuci bus-om,dok stoji i ceka na prepunoj stanici ona je u svojim mislima,naucila je da se gura s putnicima,cuva tasnu,dok se vozi u tom paklu u bus-u opet je u nekom svom filmu i ne bih zeleio da je ometam i kvarim njen ustaljeni red,znam da bi mi nasla zamjerku.Zato,fino dodjoh kuci gdje me cek'o gotov rucak,ruc'o,leg'o da odmorim i svarim rucak,ona dosla i sve standarno krenulo k'o i svaki dan.Zar nisam ispravno postupio?"

Odgovori
 
tri_praseta, 27 Sep 2012

ja se iskriwi na onaj 40din/min+PDV... ne slazhem se da su zhene jachi pol, wetj su samo postale superiornije od nas mushkaratza...iz kog razloga? waginalna manipulatzija... e sad kad bi se mi swi mushkartzi dogoworili da ne ludujemo za njihovim "bermudskim trouglom" barem jedno godinu dana (bez da idemo u holandiju), da widite kako bi se stwari wratile na swoje mesto...al ne wredi uwek bi neko war`o...ew ja prwi :(

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru